Αίγυπτος: Φτιάχνουν σοκολοτάκια με τη φωτογραφία του στρατηγού αλ Σίσι προκειμένου να ξαναγίνει πρόεδρος - iefimerida.gr

Αίγυπτος: Φτιάχνουν σοκολοτάκια με τη φωτογραφία του στρατηγού αλ Σίσι προκειμένου να ξαναγίνει πρόεδρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξουσία... γλυκαίνει πολλούς και κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να γλυκάνει τον κόσμο ένας υποψήφιος ηγέτης.
Η ιδιοκτήτρια εργαστηρίου σοκολάτας στο Κάιρο, Μπαχίρα Γκαλάλ είναι σίγουρη γι' αυτό και κατασκεύασε σοκολατάκια και σοκολάτες με τη φωτογραφία του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
Στην Αίγυπτο «γλυκοκοιτάζουν» το ενδεχόμενο να δουν στη θέση του αρχηγού του κράτους τον άνθρωπο που ηγήθηκε της ανατροπής του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κι Γκαλάλ που είναι μεταξύ αυτών είπε: «Στηρίζω τον αλ Σίσι με τον δικό μου τρόπο. Μετά τα εκατομμύρια των Αιγυπτίων που βγήκαν στους δρόμους για να τον στηρίξουν, έπρεπε κι εγώ να κάνω κάτι και βρήκα τη σοκολάτα».
Ηδη έχει ξεκινήσει η καμπάνια που τιτλοφορείται «Ολοκλήρωσε το έργο σου» κι οι Αιγύπτιοι έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση 30 εκατομμυρίων υπογραφών προκειμένου ο στρατηγός να πειστεί και θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές.
«Μην ξεχνάς ότι πρέπει να δώσεις μία απάντηση στον αιγυπτιακό λαό. Είμαστε εδώ και σου ζητάμε να γίνει πρόεδρος της Αιγύπτου», δηλώνει ο Ριφάι Ναζραλάχ, οργανωτής της καμπάνιας.
Πάντως, ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε δηλώσει ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες.
Οι προεδρικές εκλογές αναμένονται στις αρχές του επόμενου χρόνου και αναλυτές εκτιμούν ότι η προσωπικότητα του στρατηγού θα παίξει σημαντικό ρόλο σε μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ