Νεοναζί στη Γερμανία επιτέθηκαν σε μαθητές σε σχολική εκδρομή - iefimerida.gr

Νεοναζί στη Γερμανία επιτέθηκαν σε μαθητές σε σχολική εκδρομή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση από 12 νεοναζί δέχθηκε ομάδα μαθητών (14-15 ετών) κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Σαξονία, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός παιδιού.

Σύμφωνα, με δημοσίευμα της Welt οι 87 μαθητές του «Goethe Grammar» από το Αμβούργο έφυγαν από το ξενοδοχείο τους την Παρασκευή το βράδυ, κρυφά από τους καθηγητές και πήγαν σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 888ων γενεθλίων του χωριού Οστράου.

Ωστόσο, επρόκειτο για πάρτι ακροδεξιάς εστίας.
Η επίθεση έλαβε χώρα στις τρεις το πρωί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ οι μαθητές κατευθύνονταν προς το χώρο της εκδήλωσης. Οι άνδρες ακολούθησαν τους μαθητές ως τον ξενώνα, όπου διέμεναν και τρεις από αυτούς μπήκαν μέσα στο κτίριο μαζί με τα παιδιά.
Σύμφωνα, με τη μαρτυρία ενός μαθητή τρεις νεοναζί τον ακολούθησαν ως το WC του ξενώνα και τον έριξαν μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας, ενώ ξυλοκόπησαν άγρια ένα 15χρονο αγόρι κινεζικής καταγωγής. Του έσπασαν την κόγχη του ματιού και την κάτω γνάθο. Ο νεαρός διεκομίσθη στο νοσοκομείο και παραμένει στην εντατική από την Κυριακή.
Υστερα από την επίθεση οι νεοναζί φώναζαν: «NSDAP! Δε θα ξεχάσουμε ποτέ». Το NSDAP, το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, ήταν το κυβερνών κόμμα των ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Welt γράφει ότι η αστυνομία έφτασε στον ξενώνα μισή ώρα μετά την επίθεση, παρά το γεγονός ότι το αστυνομικό τμήμα βρισκόταν σε απόσταση τριών χιλιομέτρων. Συνελήφθησαν εννέα ύποπτοι κι άρχισε έρευνα για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ