Μαγειρεύοντας αλλάζεις ζωή: Εκστρατεία στην Ινδία βάζει τέλος στο σωματεμπόριο - iefimerida.gr

Μαγειρεύοντας αλλάζεις ζωή: Εκστρατεία στην Ινδία βάζει τέλος στο σωματεμπόριο

Μαγειρεύοντας μία νέα ζωή: Εκστρατεία στην Ινδία βάζει τέλος στο σωματεμπόριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πίγιου έμεινε μόνη σε ηλικία 21 ετών όταν ο σύζυγός της την παράτησε και ο εξ αγχιστείας αδελφός της την πούλησε σε νταβατζή στα κόκκινα φανάρια της περιοχής Γουατγκουντζ στη Νότια Καλκούτα. Σήμερα σε ηλικία 34 ετών, η Πίγιου ξεκινάει μία νέα ζωή, μαζί με άλλες γυναίκες που έπεσαν θύματα σωματεμπορίας.

Η εκστρατεία «Sonar Bangla» ( SEG ) αποτελείται από 10 πρώην θύματα σωματεμπορίας από τα πορνεία της Γουατγκουντζ τα οποία πλέον παρακολουθούν μαθήματα μαγειρικής από τους σεφ του πολυτελούς ξενοδοχείου Κενιλγουορθ.

Με την υποστήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Apne Aap, γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης βρίσκουν χάρη στο SEG δυνατότητες εναλλακτικών επιλογών διαβίωσης, όπως μαγείρεμα, ράψιμο και κατασκευές.

«Οδηγήθηκα στην πορνεία από τον αδελφό μου. Αρχικά, κέρδιζα καλά χρήματα, αλλά τώρα που γερνάω, κανένας πελάτης δε με προτιμά . Δεν έχω κανένα εισόδημα και ο ιδιοκτήτης μου μου κάνει έξωση από το σπίτι. Έχω τέσσερα παιδιά ηλικίας 12 , 11 , 10 και 5 ετών. Αλλά δεν μπορούν να μείνουν μαζί μου εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης.» αναφέρει η Πίγιου.

Πλέον οι γυναίκες αυτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα μαθήματα μαγειρικής για την απόκτηση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Από το 2008 , το Sonar Banglagroup μαγειρεύει τα γεύματα της ημέρας για κάποια σχολεία στην περιοχή. Οι γυναίκες έχουν επίσης λάβει παραγγελίες από κάποια εργοστάσια και γραφεία σε κοντινές περιοχές , δήλωσε ο Ανουπαμ Ντας , κρατικός συντονιστής της Apne Aap στη Δυτική Βεγγάλη .

Σύμφωνα με τον Ρουτσίρα Γκουπτα, ιδρυτή και πρόεδρο της Apne Aap , η υποστήριξη της καταρτισμένης αλυσίδας ξενοδοχείων θα βοηθήσει τις γυναίκες αυτές να οργανώσουν την επιχείρησή τους με επαγγελματικό τρόπο - από την τυποποίηση των προϊόντων διατροφής τους , την τιμολόγηση και την εμπορία τους .

Εκτός από τα μαθήματα μαγειρικής για τα θύματα σωματεμπορίας, το ξενοδοχείο Κενιλγουορθ θα διευκολύνει επίσης τη δημιουργία αλυσίδας τροφίμων σε διάφορα μέρη της πόλης όπου θα στέλνεται φαγητό μαγειρεμένο από τις γυναίκες αυτές.

Σύμφωνα με τον κ. Ντας, υπάρχουν πάνω από 1.000 γυναίκες στα πορνεία της Γουατγκουντζ και άλλες 10.000 στη Σοναγκάτσι της Καλκούτα. Η Apne Aap έχει καταφέρει να αποκαταστήσει 350-400 γυναίκες και τα παιδιά τους, βοηθώντας τες να κερδίσουν τα προς το ζην και διευκολύνοντας τις διαδικασίες για να λάβουν κρατικές επιδοτήσεις και χαμηλό κόστους στέγασης.

Σε όλη τη χώρα περίπου 15.000 γυναίκες και κορίτσια έχουν συνδεθεί με εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης χάρη στην Apne Aap αναφέρει η Γκουπτα. «Μερικές γυναίκες έχουν ανοίξει τσαγερί και μικρά παντοπωλεία , ενώ άλλες έχουν θέσεις εργασίας σε βενζινάδικα»

Μαγειρεύοντας αλλάζεις ζωή: Εκστρατεία στην Ινδία βάζει τέλος στο σωματεμπόριο | iefimerida.gr 0
Μαγειρεύοντας αλλάζεις ζωή: Εκστρατεία στην Ινδία βάζει τέλος στο σωματεμπόριο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ