Ο πρώτος γκέι δήμαρχος του Μεξικό, Μπέντζαμιν Μεντράνο ανέλαβε τα καθήκοντά του-Εργαζόταν ως τραγουδιστής [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πρώτος γκέι δήμαρχος του Μεξικό, Μπέντζαμιν Μεντράνο ανέλαβε τα καθήκοντά του-Εργαζόταν ως τραγουδιστής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Φρεσνίγιο στο Μεξικό αποτελεί μια όχι φιλήσυχη περιοχή στο βόρειο Μεξικό. Σε αυτή την πόλη μόλις ορκίστηκε δήμαρχος, ο Μπέντζαμιν Μεντράνο ο οποίος εξέφρασε τη ελπίδα να «καθαρίσει» την πόλη από τις συμμορίες ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων.

Ο κύριος Μεντράνο, με το καουμπόικο λευκό καπέλο και το αστραφτερό χαμόγελο, είναι ο πρώτος «ανοιχτά» ομοφυλόφιλος δήμαρχος στην ιστορία του Μεξικό. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο σεξουαλικός του προσανατολισμός ανέκυψε όταν ο αντίπαλός του προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει εναντίον του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εξστρατείας.

«Αυτό που απασχολεί λιγότερο τον κόσμο είναι με ποιον κοιμάσαι, τι κάνεις στην ιδιωτική σου ζωή. Αυτό που ζητούν από τους πολιτικούς τους είναι καλά αποτελέσματα», αναφέρει ο δήμαρχος στο BBC.

Ο Μεντράνο γεννήθηκε στην πολιτεία Ζακατέκας, όπου ανήμει και το Φρεσνίγιο, σε μια πολύ φτωχή οικογένεια με 12 παιδιά. Σε ηλικία μόλις 6 ετών εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ για να επιστρέψει στο Μειξικό μετά από αρκετά χρόνια προκειμένου να τελειώσει το σχολείο και να σπουδάσει νομικά.

Αρχικά ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδιστής και στη συνέχεια άνοιξε το πρώτο γκέι κλαμπ της περιοχής όπου εκλέχτηκε. Πάντως, όπως τόνισε στο βρετανικό κανάλι, είναι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, της υιοθεσίας παιδιών από γκέι ζευγάρια, των παρελάσεων gay parade, της «φανταχτερής» ομοφυλοφιλίας, της γκέι πορνείας και των αμβλώσεων.

Ο πρώτος γκέι δήμαρχος του Μεξικό, Μπέντζαμιν Μεντράνο ανέλαβε τα καθήκοντά του-Εργαζόταν ως τραγουδιστής [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο πρώτος γκέι δήμαρχος του Μεξικό, Μπέντζαμιν Μεντράνο ανέλαβε τα καθήκοντά του-Εργαζόταν ως τραγουδιστής [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ