Bondex Couriers: Η πρώτη ελληνική εταιρία κούριερ ποδηλατών της Αθήνας ήρθε για να μείνει [εικόνες] - iefimerida.gr

Bondex Couriers: Η πρώτη ελληνική εταιρία κούριερ ποδηλατών της Αθήνας ήρθε για να μείνει [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί στην Ευρώπη οι ποδηλάτες κούριερ να γνωρίζουν ιδιαίτερη απήχηση τα τελευταία τριάντα χρόνια, ωστόσο στην Ελλάδα η ιδέα εμφανίστηκε μόλις το 2010 από τον Χάρη Σκαφτούρο που ίδρυσε την πρώτη εταιρία κούριερ ποδηλατών στην Αθήνα.

Γεμάτος δεκάδες τατουάζ, μερικά εκ των οποίων τα χει κάνει μόνος του, και έχοντας ασχοληθεί με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, το εμπόριο και τη ναυτιλία, ο Χάρης αποφάσισε πως ήρθε πλέον η ώρα να κάνει κάτι που θα απολαμβάνει. Όντας αστικός ποδηλάτης για πάνω από δέκα χρόνια κι έχοντας φίλους στο εξωτερικό που κάνουν το αντίστοιχο επάγγελμα, αποφάσισε να το φέρει και στην Αθήνα δημιουργώντας τους Bondex Couriers.

Το όνομα αποτελεί συνδυασμό της λέξης bond (όπως ονομάζονται οι περισσότερες αντίστοιχες εταιρίες στο εξωτερικό) και της εταιρίας κούριερ Fedex. Καθημερινά βρίσκεται στους δρόμους 12 ώρες διανύοντας πάνω από 100 χιλιόμετρα. Τι είναι όμως το τόσο ιδιαίτερο με τους κούριερ ποδηλάτες;

Πέραν του ότι πρόκειται για μια καινοτόμα και οικολογική ιδέα, η Bondex Couriers αποτελεί την ταχύτερη εταιρία κούριερ ακόμα και σε σύγκριση με συμβατικές εταιρίες με μηχανοκίνητα δίτροχα. Και αυτό γιατί παρέχει τη δυνατότητα παράδοσης σε 45 λεπτά όπου και να βρίσκεται ο κάθε πελάτης. «Αν για παράδειγμα είσαι στο λιμάνι και διαπιστώσεις πως έχεις ξεχάσει κάτι στο σπίτι, με ένα τηλεφώνημα στους κούριερ ποδηλάτες μπορείς να το έχεις σε 45 λεπτά» λέει ο Χάρης.

Πως ξεκίνησε η ιδέα

Τέσσερα άτομα αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα κούριερ ποδηλατών αλλα όπως λέει ο Χάρης στο χρόνο έμεινε μόνος του. Παρ' όλα αυτά δεν το βαλε κάτω και το ξεκίνησε πάλι από την αρχή. Σήμερα οι Bondex Couriers αποτελούνται από έξι άτομα στο ταχυδρομείο και εννέα στη μεταφορά φαγητού που ξεκίνησε το Μάρτιο.

Στο ξεκίνημα τους είχαν μόνο ένα πελάτη όμως αργότερα απέκτησαν συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες. Όπως λέει ο Χάρης για το πως τους έμαθε και τους εμπιστεύτηκε ο κόσμος «έγινε μια συμπαντική συνάντηση ατόμων που εκτίμησαν αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και βρεθήκαμε ξαφνικά με τρεις τέσσερις μεγάλες εταιρίες, ενώ στη συνέχεια προωθήθηκε από στόμα σε στόμα. Εκτός από τον πρώτο πελάτη πάντως όλοι οι άλλοι μας βρήκαν μόνοι τους».

Λειτουργούμε σαν οικογένεια

Ένας ακόμα λόγος που οι κούριερ ποδηλάτες διαφέρουν, είναι η προσωπική σχέση που έχουν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους πελάτες. Όπως λέει ο Χάρης «το τρέχω σαν οικογένεια, γιατί με ενδιαφέρει το ποιοτικό κούριερ και η προσωπική επαφή. Γι αυτό όταν κάποιος θέλει να εργαστεί πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια. Όχι τόσο σε φυσική αντοχή, αυτή την αποκτάς μετά από κανα δίμηνο, όσο να σου αρέσει αυτό που κάνεις και να αγαπάς την πόλη».

Κούριερ ποδηλάτες σε όλη την Ελλάδα

Τρία χρόνια αργότερα η κοινότητα έχει μεγαλώσει και μάλιστα δυο άτομα ετοιμάζουν ένα αντίστοιχο πρότζεκτ και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που θα ήθελε ο Χάρης πάντως είναι να επεκταθούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορούν να στέλνουν πράγματα κι εκτός Αττικής. Προς το παρόν η προσοχή είναι στραμμένη στην οδό Μελανθίου στου Ψυρρή, τον ποδηλατικό δρόμο της Αθήνας που φιλοξενεί όλους τους ποδηλάτες και μελλοντικά μπορεί να δούμε ένα hostel για ποδηλάτες που ταξιδεύουν παντού πάνω σε δυο ρόδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ