Μάρκος Μιντλίν, ο κροίσος από την Αργεντινή που αγοράζει ακίνητα στην Ελλάδα

Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αργεντινής, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και διακίνησης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και πρώην συνέταιρος του Τζορτζ Σόρος σε εταιρεία real estate, είναι ο πρώτος μεγάλος επενδυτής σε ακίνητα στην Ελλάδα μέσα στην κρίση.

Πριν από μερικές εβδομάδες, οι επικεφαλής της Grupo Dolphin/Pampa Energia έδωσαν τα χέρια με τη μεγάλη γαλλική τράπεζα BNP Paribas για την εξαγορά, έναντι 10,3 εκατ. ευρώ, των κτιρίων γραφείων που διέθεταν οι Γάλλοι στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που διαθέτει fund ακινήτων ψάχνει σε όλη την Ελλάδα για κτίρια σε χαμηλές τιμές, τα οποία, ωστόσο, να είναι μισθωμένα, δηλαδή να αποτελέσουν καλά assets για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που θέλει να φτιάξει στη χώρα μας ο κ. Μιντλίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pampa Energia δεν θα σταματήσει να επενδύει στην ελληνική αγορά ακινήτων, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει κινήσεις και στον χώρο της ενέργειας, καθώς είναι leader στη χώρα της στον εν λόγω τομέα.

Ο όμιλος από την Αργεντινή δεν είναι άγνωστος στην Ελλάδα, καθώς πρόσφατα πήρε μέρος στην ανακεφαλαιοποίηση της Alpha Bank, ενώ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με Ελληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Ο πρόεδρος της Pampa Energia, Μάρκος Μαρσέλο Μιντλίν, θεωρείται από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αργεντινής, που πλέον επενδύει σε χώρες όπως η Ελλάδα, η οποία διαθέτει πολλά distress ακίνητα. Γεννήθηκε το 1964, ενώ από το 1991 μέχρι το 2003 ήταν μέτοχος και αντιπρόεδρος της κορυφαίας αργεντίνικης εταιρείας real estate, της IRSA. Μέσω της εταιρείας Alto Palermo SA, επίσης, είχαν προχωρήσει σε σημαντικές αγορές εμπορικών κέντρων και άλλων ακινήτων στο Μπουένος Αϊρες. Πηγή Ημερησία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ