Η άνετη νίκη των συνεργατών της Μέρκελ στη Βαυαρία «δείχνει» επικράτησή της στις εκλογές - iefimerida.gr

Η άνετη νίκη των συνεργατών της Μέρκελ στη Βαυαρία «δείχνει» επικράτησή της στις εκλογές

Η άνετη νίκη των συνεργατών της Μέρκελ στη Βαυαρία «δείχνει» επικράτησή της στις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενισχυμένοι κατά σχεδόν έξι ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζονται οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) της Βαυαρίας, του πρωθυπουργού της χώρας, Χόρστ Ζεεχόφερ, όπου, με ποσοστό άνω του 49%, σύμφωνα με τα «έξιτ πολ», εξασφαλίζουν απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο, μία εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Δύο μονάδες, σε σχέση με το 2008, κερδίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με 21%, ενώ οι Πράσινοι, με ποσοστό 8,5%, σημειώνουν απώλειες περίπου μίας μονάδας και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι, με το ίδιο ποσοστό, απώλειες άνω των δύο μονάδων.

Η άνετη επικράτηση των Χριστιανοκοινωνιστών στη Βαυαρία ενδεχομένως να αποτελεί και ένα μήνυμα νίκης για τους Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

Μεγάλος ηττημένος των σημερινών εκλογών στην Βαυαρία είναι οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) του Φίλιπ Ρέσλερ, οι οποίοι, με 3% και απώλειες πέντε μονάδων, μένουν εκτός του τοπικού Κοινοβουλίου και βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δεινή θέση ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής.

Ο ίδιος ο Ρέσλερ σε δηλώσεις προσπάθησε να πείσε τους ψηφοφόρους να προτιμήσουν το κόμμα του την επόμενη εβδομάδα τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα σχηματιστεί ένας κυβερνητικός συνασπισμός στον οποίο θα κυριαρχήσει η Αριστερά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ