Συνήγορος για Ακη: Ζητάς να αποφυλακιστεί η γυναίκα σου και όχι η κόρη σου - iefimerida.gr

Συνήγορος για Ακη: Ζητάς να αποφυλακιστεί η γυναίκα σου και όχι η κόρη σου

Συνήγορος για Ακη: Ζητάς να αποφυλακιστεί η γυναίκα σου και όχι η κόρη σου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οργή του Ακη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η συνήγορος του Δημοσίου, Αναστασία Μενδρινού, όταν αναφέρθηκε στις δύο γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγο και την κόρη του. Οταν χαρακτήρισε γενναία τη στάση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, αλλά άθλια τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού, για το γεγονός ότι ζητούσε την αποφυλάκιση μόνο της Βίκυς Σταμάτη και όχι της κόρης του, ο κ. Τσοχατζόπουλος της φώναξε «Σα δεν ντρέπεστε».

Η συνήγορος επαίνεσε τη στάση που κράτησε στο δικαστήριο η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, χαρακτηρίζοντας την «γενναία». Επεσήμανε βέβαια πως γνώριζε για τα μαύρα χρήματα, αλλά «η στάση της δείχνει γενναιότητα, σε αντίθεση με την άθλια στάση του πατέρα της, ο οποίος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για καμία πράξη. Βλέπει τον πατέρα της να ικετεύει καθημερινά τους δικαστές για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη και ούτε μισή φορά να μην κάνει το ίδιο για το παιδί του, που είναι και η ίδια μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών», είπε η Αναστασία Μενδρινού, με την τελευταία της φράση να προκαλεί την αντίδραση του πρώην υπουργού.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η δικηγόρος και για την Βίκυ Σταμάτη, αναφέροντας πως η κατηγορουμένη έκανε «φιλότιμες προσπάθειες να πείσει ότι είναι θύμα ανάλγητων δημοσιευμάτων» και ότι η ίδια έκανε αγορές σαν μέση Ελληνίδα. «Ομως, η μέση Ελληνίδα δεν κάνει επισκευές 1.300.000 ευρώ σε σπίτι που δεν της ανήκει, ούτε έχει τζιπ 80.000 ευρώ» σχολίασε η κ. Μενδρινού.

Για τον ρόλο του εξάδελφου και συγκατηγορούμενου του κ. Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα στην όλη «επιχείρηση ξεπλύματος», η συνήγορος ανέφερε ότι «απεδείχθη αναντικατάστατος, γιατί όταν έφυγε άρχισαν οι βεβιασμένες κινήσεις και όλα πήγαν στραβά». Αναγνώρισε όμως πως ο κατηγορούμενος βοήθησε το έργο της Δικαιοσύνης, κάτι που θα αξιολογηθεί -όπως ανέφερε- από το δικαστήριο.

Απαιτούν αποζημίωση ενός εκατ. ευρω από κάθε κατηγορούμενο

Κατά την ολοκλήρωσε των αγορεύσεών τους, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής ζήτησαν από το δικαστήριο να μη δείξει καμία επιείκεια. Παράλληλα απαίτησαν εκ μέρους του Δημοσίου αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ από κάθε κατηγορούμενο, εφόσον βεβαίως κηρυχθεί ένοχος, για τη ζημια που υπέστη η χώρα από τη δράση τους.

«Δυστυχώς για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, υπάρχουν δικαστές και εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα. Δυστυχώς για κείνον, το μαύρο κουτί της υπόθεσης δεν είναι το ΚΥΣΕΑ αλλά η ροή του χρήματος», τόνισε η κ. Μενδρινού. Και πρόσθεσε: «η Ιφιγένεια του συστήματος δεν είναι ο πρώτος κατηγορούμενος, όπως ακούστηκε σε αυτή την αίθουσα, αλλά ο δοκιμαζόμενος από την ανεργία ελληνικός λαός».

«Το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά, τουλάχιστον αντίστοιχη του ποσού με τα ποσά της δωροδοκίας, αφενός στον πρώην υπουργό, αφετέρου σε αλλά πρόσωπα», τόνισε ο Διονύσης Κολοβός και απευθυνόμενος στον κ. Τσοχατζόπουλο, είπε: «Δώστε επιτέλους τα στοιχεία την ύστατη στιγμή. Δώστε μια φωτεινή χαραμάδα ελπίδας στον ελληνικό λαό ότι κάτι πάει να αλλάξει. Η Ιστορία είναι στη γωνία και καταγράφει κ. Τσοχατζόπουλε. Δώστε επιτέλους στον εαυτό σας την ευκαιρία μερικής λεύκανσης του ονόματός σας».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ