Κατ' οίκον έρευνες της ΕΛΑΣ στο Πέραμα-Ψάχνουν οπαδούς της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Κατ' οίκον έρευνες της ΕΛΑΣ στο Πέραμα-Ψάχνουν οπαδούς της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι στο Πέραμα, για τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ότι συμμετείχαν στα χθεσινοβραδυνά επεισόδια με τα μέλη του ΚΚΕ. Μάλιστα οι αστυνομικοί προχωρούν ακόμα και σε κατ΄ όικον έρευνες στη λεωφόρο Δημοκρατίας προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες που φέρεται ότι συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα μέλη του ΠΑΜΕ, που κατήγγειλαν την σε βάρος τους επίθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 14 προσαγωγές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Το χρονικό της επίθεσης

Συνεργείο του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση στη Λ. Δημοκρατίας, στο Πέραμα, κατήγγειλε ότι δέχθηκε, χθες τα μεσάνυχτα, επίθεση με καδρόνια και λοστούς, από ομάδα περίπου 50 Χρυσαυγιτών.Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άτομα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η ομάδα του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε την αφισοκόλληση αποτελείτο από 30 άτομα. Τη διενέργεια έρευνας για την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση κρατική ασφάλειας.

Το ΚΚΕ, αναφέρει πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στα στελέχη της ΚΝΕ στη Λεωφόρο Δημοκρατίας λίγα μόλις μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, με τακτική μαφίας, ενώ την επίθεση την περιγράφει αναλυτικά ο Ριζοσπάστης: « Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα. Με τα ίδια εργαλεία ξέσπασαν τη μανία τους και στα αυτοκίνητα του συνεργείου της αφισοκόλλησης, με αποτέλεσμα, εκτός από τα σπασμένα τζάμια, να προκαλέσουν ακόμα και τρύπες στις λαμαρίνες».

Οπως επισημαίνει συγκεκριμένα το ΚΚΕ, τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος ήταν πάνω από 30 και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ωστόσο αναγνωρίστηκαν τουλάχιστον δύο από τους επιτιθέμενους, με το δημοσίευμα να υποστηρίζει πως είναι δύο πολύ γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Από την επίθεση, τραυματίστηκαν επτά μέλη του ΚΚΕ τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο Περισσός αναμένεται να απαντήσει με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. Στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Ανακοίνωση απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στο ΚΚΕ: Η αστυνομία δεν ολιγώρησε

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οι ισχυρισμοί μελών του ΚΚΕ, περί ολιγωρίας των Αστυνομικών Αρχών, στο περιστατικό του Περάματος", απαντά με ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με την έγγραφη το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το περιστατικό στις 00:08:17 (13/09). Το πρώτο περιπολικό μετέβη στο σημείο - συμφωνα με την αναφορά κέντρου- 00:10:57 (13/09), δεύτερο όχημα δινει αναφορα απο το σημείο 00:12:07 και 00:12:09 σπεύδει και τρίτο Υπηρεσιακό όχημα, στο χώρο του συμβάντος.

Σύμφωνα με τη έγγραφη στο κέντρο της Αμεσης Δράσης, 00:12:19 (13/09) στο σημείο προς ενίσχυση, μεταβαίνει ομάδα ΔΙΑΣ με δέκα Αστυνομικούς, και μέχρι τις 00:29:52 στον ίδιο χώρο, έχουν μεταβεί συνολικά 9 περιπολικά και 2ομάδες ΔΙΑΣ, με 20 Αστυνομικούς, με την Αστυνομική Δύναμη στο σημείο να προσδιορίζεται σε περίπου 40 ατομα.

Όπως διευκρινίζεται, απο την ΕΛΑΣ, "κατά το χρόνο άφιξης των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει και πραγματοποιήθηκαν επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους».

Κουτσούμπας: Εκαναν δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ

Δριμύ κατηγορώ στην Χρυσή Αυγή για την άγρια επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα από φερόμενα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε λόγο «για δολοφονική επίθεση ακροδεξιών», με αποτέλεσμα την οργισμένη απάντηση του κόμματους του Νίκου Μιχαλολίακου.

Σε μια ακόμη επιθετική της ανακοίνωση, το ακροδεξιό κόμμα κάνει λόγο για «τεχνητή ένταση» την οποία «έστησε» το ΚΚΕ στο Πέραμα, ενώ αποκαλεί τα μέλη του κόμματος «μπολσεβίκους της συμφοράς», « νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος» και «εργατοπατέρες της Αριστεράς».

Την επίθεση κατήγγειλε και η ΔΗΜΑΡ, η οποία αναφέρει πως «καταγγέλει τη βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Είναι ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας της ναζιστικής οργάνωσης».

ΠΑΣΟΚ: Επικίνδυνη η Χ.Α. για τη Δημοκρατία

Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης.

Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να απαντήσουν με μια φωνή χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση

ΣΥΡΙΖΑ: «Θρασύδειλη ναζιστική συμμορία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ χτες στο Πέραμα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

«Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς», συνεχίζει το κείμενο.

«Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση. Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χρυσή Αυγή: Πρώτος ψεύτης και συκοφάντης ο Κουτσούμπας

Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος, να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή. Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Έλληνες, τώρα κλαίγονται, διαμαρτύρονται και συκοφαντούν το Εθνικιστικό Κίνημα.

Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι' αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή.

Οι επαγγελματίες αφισοκολλητές - που δεν δούλεψαν ούτε μία μέρα στη ζωή τους και τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα κρατικά λεφτά του ΚΚΕ - να πάψουν να λένε ψέματα και να καταδίδουν πολίτες. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τους συκοφάντες και συνεχίζει τον διμέτωπο αγώνα της ενάντια στους επαγγελματίες εργατοπατέρες της αριστεράς και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο που από κοινού εκμεταλλεύονται τον Έλληνα εργάτη.

Πρώτος ψεύτης και συκοφάντης ο Κουτσούμπας

Μεταφέρουμε αυτολεξεί την δήλωση Κουτσούμπα στην ΔΕΘ, που αποδεικνύει το μέγεθος του ψέματος και της συκοφαντίας των ΚΚΕδων: "Επιτέθηκαν νύχτα με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα. Εμείς βέβαια αναγνωρίσαμε κάποιους...". Με τι τους αναγνωρίσατε κε. Κουτσούμπα; Με διόπτρες νυχτερινής όρασης και ακτίνες Χ; Μια ζωή ψεύτες, συκοφάντες, αλλά και βλάκες οι μπολσεβίκοι.

Το κατεστημένο χρησιμοποιεί το ΚΚΕ ως αιχμή του δόρατος έναντι των Ελλήνων. Άλλωστε οι Κνίτες προστάτευαν την βουλή στα πρώτα μνημόνια, συντασσόμενοι με τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στους αγανακτισμένους συμπολίτες μας. Δεν είναι τυχαίο ότι από το πρωί όλα τα ιστολόγια που ελέγχονται από το Μαξίμου αναπαράγουν τις άθλιες ανακοινώσεις των ΚΚΕδων και τα ψέμματα κατά της Χρυσής Αυγής πιο φανατικά και από τον Ριζοσπάστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ