«Το Μαύρο Πρόβατο»: Το τρομερό μεζεδοπωλείο του Παγκρατίου που ξεχωρίζει από τα άλλα σαν τη μύγα μες στο γάλα! - iefimerida.gr

«Το Μαύρο Πρόβατο»: Το τρομερό μεζεδοπωλείο του Παγκρατίου που ξεχωρίζει από τα άλλα σαν τη μύγα μες στο γάλα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι από τις αληθινά ελάχιστες φορές που η εισαγωγική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο ενός εστιατορίου συνάδει απόλυτα με την πραγματικότητα! Διότι ό,τι αναφέρει στο κείμενο η διεύθυνση του εν λόγω μεζεδοπωλείου το κάνει – δίχως υπερβολή – καθημερινά πράξη με εντιμότητα και συνέπεια προς τον πελάτη:

Καλώς ήρθατε!

Είναι το «Μαύρο πρόβατο» επειδή διαφέρει από όσα μέρη έχετε επισκεφθεί μέχρι σήμερα. Η επιμονή στην ποιότητα, η εντιμότητα των ιδιοκτητών σε οτιδήποτε αφορά τη γαστρονομία και η ευαισθησία απέναντι στη σημερινή οικονομική κρίση, φανερή από την πρώτη στιγμή που θα πάρετε τον κατάλογο στα χέρια σας, ξεχωρίζει τον χώρο αυτό. Ελληνική δημιουργική κουζίνα απολύτως πιστή στις ελληνικές ιδιαίτερες πρώτες ύλες, πιάτα αγαπημένα της παράδοσής μας με μικρές πινελιές. Ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία, χωρίς καμία επιτήδευση, με ανθρώπους που νοιάζονται απλά και ουσιαστικά για να περνάτε καλά. Παρέες χαρούμενες που απολαμβάνουν ευχάριστα ξεχωριστούς μεζέδες με καλό κρασί, σε αυτή την αργή ιεροτελεστία που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία της συνάντησης των ανθρώπων γύρω από ένα τραπέζι: οι χαρούμενες στιγμές αγαπημένων προσώπων που συναντιούνται εκεί είναι η προτεραιότητα του άγρυπνου «μαύρου πρόβατου».

Το «Μαύρο Πρόβατο», το οποίο εδράζεται στο νούμερο 31 της οδού Αρριανού στην ωραιότερη παλαιοαστική γειτονιά του Παγκρατίου, αποτελεί το «γαστριμαργικό παράρτημα» του θρυλικού Press Café που επί 17 συναπτά έτη υπηρετούσε την ίδια φιλοσοφία:

Τραπέζια μέσα και έξω -με τα έσω να ενώνονται με του πεζοδρομίου-, σε μια γειτονιά ζωντανή: όποιος περνάει χαιρετάει την Ευδοξία, ψυχή του χώρου, που απλόχερα και αυθόρμητα, σε καλωσορίζει, είτε σταθείς εκεί είτε όχι. Η μουσική, ελληνική και όχι μόνο σε τόνους ρυθμικούς και απαλούς, συνοδεύει διακριτικά τη γευστική απόλαυση, προσδίδοντας ξεχωριστή διάθεση στην επιθυμία του καθενός.

Η Λιάν Βερμέερ κατάφερε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά την αφαιρετική απλότητα που προσδίδει άνεση με την απαραίτητη ελκυστική ζεστασιά του ξύλου και άλλων λεπτομερειών που απαιτούνται για να απολαύσεις το γεύμα σου σε θερμό κλίμα -όπως θα το ονειρευόσουν με τους καλούς σου φίλους.

Μυστικό της επιτυχίας, οι συντελεστές που συνεργάζονται πολλά χρόνια, σέβονται τον επισκέπτη και γνωρίζουν πώς να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του βάσιμα, σταθερά και ευφάνταστα. Ο σεφ Νίκος Μεντής ανακατεύει, ψάχνει, αλλάζει και καταλήγει σε πολλά, διαφορετικά και ευφάνταστα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο του μεζεδοπωλείου, όπου θα βρείτε και πλήρη κατάλογο των πιάτων συνοδευόμενων από τις τιμές τους:

http://www.tomauroprovato.gr/mezedopoleio/el/%CE%9C%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%8D_5.html

Αυτό που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν ο επίδοξος επισκέπτης είναι ότι καλό θα είναι να έχει κλείσει πρώτα τραπέζι διότι τα βράδια βρίσκουν το «Μαύρο Πρόβατο» στην κυριολεξία ΓΕΜΑΤΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ