Εισαγγελέας για Βίκυ Σταμάτη: Ηξερε τα πάντα, δεν θα τις επιστραφεί ποτέ το νεοκλασικό της Αρεοπαγίτου - iefimerida.gr

Εισαγγελέας για Βίκυ Σταμάτη: Ηξερε τα πάντα, δεν θα τις επιστραφεί ποτέ το νεοκλασικό της Αρεοπαγίτου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kαταπέλτης ήταν η εισαγγελέας με τη Βίκυ Σταμάτη και τον Ακη Τσοχατζόπουλο καθώς μίλησε με σκληρά λόγια για την οικογένεια του πρώην υπουργού και διεμήνυσε ότι το ακίνητο της Αρεοπαγίτου δεν πρόκειται να τους επιστρεφεί ποτέ.

«Δεν θα επιτρέψει η ελληνική Δικαιοσύνη να επιστραφεί το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην κυρία Βίκυ Σταμάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη κατά την αγόρευσή της εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι το ακίνητο της Ακρόπολης είναι απόκτημα από παράνομες αμοιβές του Ακη Τσοχατζόπουλου, κάτι το οποίο, μάλιστα, όπως είπε, γνώριζε και η κυρία Σταμάτη.

«Η Βίκυ Σταμάτη συμπεριφέρεται και ενεργεί ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου από το 2002», είπε η εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι «ήταν απαραίτητη η λήψη δανείου από την κυρία Σταμάτη, ώστε να δικαιολογηθεί φορολογικά η μεταβίβαση του ακινήτου στο όνομά της».

«Σε ανύποπτο χρόνο, η τράπεζα που χορήγησε το δάνειο συνέκρινε το ακίνητο με το προεδρικό Μέγαρο. Ως εκ θαύματος, η φούσκα των ακινήτων έσκασε μόνο ως προς το συγκεκριμένο ακίνητο, που πουλήθηκε κάτω από την αντικειμενική του αξία ενώ η εμπορική του αξία ήταν σχεδόν τριπλάσια», σημείωσε η κυρία Αδειλίνη τονίζοντας ότι τόσο η πρώην σύζυγος του κ.Τσοχατζόπουλου όσο και η νυν γνώριζαν τα πάντα.

Επίσης η εισαγγελέας αναφερόμενη στη φράση «είμαι μαχήτρια του φωτός» που είπε απολογουμένη η Βίκη Σταμάτη, τόνισε: «Είχα πει πως δεν θα το σχολιάσω. Είναι δικαίωμα του καθενός ο αυτοπροσδιορισμός του, αλλά είναι καλό να έχει κανείς και το γνώθι σ' αυτόν».

Παράλληλα, αναφερόμενη στην κόρη του πρώην υπουργού Αρετή η εισαγγελέας είπε ότι θεωρεί ιπως κατείχχε βασικό ρόλο σε πράξεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων του πατέρα της, μέσω αγοραπωλησιών τριών ακινήτων. Της απέδωσε μάλιστα, πλήρη γνώση της προέλευσης των επίμαχων ποσών για το «ξέπλυμα» των οποίων «συναίνεσε και συνέπραξε».

Η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός «δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά», γεγονός που, κατά την ίδια, είναι πλήρως αποδεδειγμένο και όχι απλώς, επαρκώς προσδιορισμένο.

«Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας του Ακη Τσοχατζόπουλου» τόνισε για να καταδείξει ότι οι παράνομες πληρωμές κατέληγαν στον πρώην υπουργό. Προσδιόρισε δε, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο πρώην υπουργός, με διάφορες μεθοδεύσεις, «ξέπλενε» το παράνομο χρήμα από τον Μάιο του 1998, έως τον Απρίλιο του 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ