Οι νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας – Πέντε νέα στέκια δίνουν ρυθμό στην πόλη [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας – Πέντε νέα στέκια δίνουν ρυθμό στην πόλη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθώς το κέντρο της Αθήνας βρίσκει σιγά σιγά τους ρυθμούς του, πέντε νέα μαγαζιά ήρθαν να δώσουν νέο ρυθμό στην πόλη και να γίνουν τα νέα στέκια του χειμώνα.

Homy

Οι νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας – Πέντε νέα στέκια δίνουν ρυθμό στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στα πέριξ της οδού Κολοκοτρώνη και μάλιστα δίπλα από το δημοφιλές «Drunk Sinatra» και απέναντι από το πιο ήσυχο «Ippo», ήρθε να προστεθεί στη μικρή «φωλιά» της Θησέως, το «Homy».

Μπορεί το καλοκαίρι να κυριαρχούσαν τα καιρό τραπεζάκια, οι μαξιλάρες και τα φαναράκια στον πεζόδρομο, όμως το χειμώνα το σκηνικό εντός θα είναι πολύ πιο ζεστό και σπιτικό –εξ' ου και το όνομα- με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο, την πέτρα και το πλακάκι στο πάτωμα να παίζει μεταξύ λευκού, κόκκινου και μαύρου.

Με funk μουσικές επιλογές και το σωστό cocktail από τον κατάλογο, κάπως έτσι θα βγει άλλος ένας χειμώνας μέχρι την επόμενη απόδραση στο νησί.

Θησέως 18, τηλ. 697 4144630

Sq. Café bar & food

Οι νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας – Πέντε νέα στέκια δίνουν ρυθμό στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αφού η πλατεία Αγίας Ειρήνης γέμισε, ήρθε η σειρά της παρακείμενης πλατείας Ιερού Λόχου. Μπορεί να μην έχεις ξανακούσει αυτό το καινούριο σημείο συνάντησης σίγουρα όμως έχεις περάσει ένα Σαββατόβραδο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρκάρεις.

Εκεί, λοιπόν, στο τρίγωνο των οδών Πραξιτέλους, Αγίου Μάρκου και Ευριπίδου, ένα νεοκλασικό κτήριο του 1850 μεταμορφώθηκε τον περασμένο μήνα σε ένα στέκι για όλες τις ώρες, διαμορφωμένο με βιομηχανικά και ρετρό στοιχεία και την αναγνωριστική ταμπέλα «Sq. Café bar & food».

Ιδανικό χαρμάνι καφέ το πρωί, finger food, burgers και κάποια ψαγμένα πιάτα για το μεσημέρι και φυσικά ευφάνταστα cocktails για το βράδυ και κάπως έτσι το νέο αυτό προσεγμένο μαγαζί ήρθε για να κολλήσει τα κομμάτια του παζλ μιας χαλαρής ημέρας σου.

Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, τηλ. 210 3210460

Spollati

Οι νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας – Πέντε νέα στέκια δίνουν ρυθμό στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τελικά η πλατεία Αγίας Ειρήνης έχει ακόμα χώρο. Η νέα άφιξη ήρθε μέσα στο κατακαλόκαιρο δίπλα από το «Μαγκαζέ» για να μας προϊδεάσει για τον χειμώνα που λογικά κοντοζυγώνει, συνδυάζοντας τους πιασάρικους όρους cocktail & wine bar.

Μίνιμαλ διακοσμηση, η μπάρα σε πρώτο πλάνο, το μωσαϊκό στο πάτωμα και χρώματα για να σπάνε τις μουντές βιομηχανικές πινελιές, το «Spollati» πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία των παρακείμενων μαγαζιών της πλατείας.

Αιόλου 27Α, τηλ. 215 5513004

Muddler

Οι νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας – Πέντε νέα στέκια δίνουν ρυθμό στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Με την Περικλέους να είναι στα φόρτε της, καμία εντύπωση δε σου κάνει που τσουπ να σου και άλλο ένα μπαράκι ανοίγει τις πόρτες του λίγο πριν την πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Αυτή τη φορά εγκαίνια στις αρχές του καλοκαιριού έκανε το «Muddler», ένα παρεϊστικο μπαράκι που έχει το αβαντάζ να απλώνεται με τραπεζάκια έξω σε μια στοά χωρίς να αναγκάζεσαι να στριμώχνεσαι όρθιος πάνω στο πεζοδρόμιο.

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το Muddler έχει δείξει τις προθέσεις του με εκθέσεις και θεματικά μουσικά πάρτυ να γεμίζουν το καλεντάρι του.

Περικλέους 56, τηλ. 210 3210058

Dot

Οι νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας – Πέντε νέα στέκια δίνουν ρυθμό στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ανάμεσα σε φυλλωσιές, πάγκους και τραπεζάκια σε ένα παραδόξως ήσυχο μέρος μεταξύ Ερμού και Καραγιώργη Σερβίας, το «Dot» της επιχειρηματίας Έφης Μωράκη και του γνωστού dj και μουσικού παραγωγού, CJ Jeff φέρνει τον άλλοτε κολωνακιώτικο αέρα στην αστική περιοχή.

Στην περίπτωσή του πάντως, το γεγονός ότι αναμένεται να χειμωνιάσει, είναι θετικό καθώς σε σύγκριση με τα λιγοστά τραπεζάκια έξω, ο στιλάτος εσωτερικός χώρος κερδίζει ξεκάθαρα στα σημεία.

Κτενά 1, τηλ. 210 3210551

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ