Οι δικηγόροι - βουλευτές δεν θα μπορούν να αναλαμβάνουν υποθέσεις με παιδόφιλους, βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών - iefimerida.gr

Οι δικηγόροι - βουλευτές δεν θα μπορούν να αναλαμβάνουν υποθέσεις με παιδόφιλους, βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικηγόροι που έχουν εκλεγεί Βουλευτές ή Ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άμεσα οι ίδιοι ή έμμεσα με συνεργάτη τους και να παρίστανται είτε στην προδικασία είτε στην κύρια διαδικασία ανάλογες υποθέσεις, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που επεξεργάζεται η επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής.

Μερική αναστολή της δικηγορικής ιδιότητας σε εκείνους τους βουλευτές που την κατέχουν φέρνει ο νέος Κώδικας Δικηγόρων που επεξεργάζεται η επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής καθώς – μεταξύ άλλων – τους απαγορεύει να υπερασπίζονται εμπόρους ναρκωτικών.

Η παράγραφος 2 του άρθρου 32 αναφέρει:

«Δικηγόροι που έχουν εκλεγεί Βουλευτές ή Ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άμεσα οι ίδιοι ή έμμεσα με συνεργάτη τους και να παρίστανται είτε στην προδικασία είτε στην κύρια διαδικασία υποθέσεις α) ναρκωτικών, β) αδικημάτων κατά της γενετήσιας ζωής και γ) οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος που η φύση ή ο τρόπος εκτέλεσής του προκαλούν τις δικαιολογημένες ή εύλογες ευαισθησίες της κοινής γνώμης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ