The Economist: Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς αποφυγή - iefimerida.gr

The Economist: Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς αποφυγή

athina-2004
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την Ιαπωνία η οποία έγινε δεκτή με κραυγές ενθουσιασμού σχολιάζει το βρετανικό περιοδικό Economist, το οποίο αναφέρεται στη δαπανηρή «όψη του νομίσματος» για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, φέρνοντας ως -αρνητικό- παράδειγμα την Ελλάδα και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετά δαπανηρά έργα.

Σε άρθρο με τίτλο «Γιατί κάποιος να θέλει να διοργανώσει τους Ολυμπιακου Αγώνες;», ο Economist επισημαίνει πως «το να διοργανώσεις το μεγαλύτερο πάρτυ του κόσμου και να πληρώσεις γι αυτό, δεν είναι πολύ ελκυστικό. Το κόστος παλαιότερα ήταν χαμηλό: Οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου το 1948, κόστισαν περίπου 732,268 λίρες, ή σε σημερινή αξία 30 εκατ. δολάρια. Πλέον το να διοργανώνεις τους Ολυμπιακούς αγώνες είναι άλλη δουλειά. Οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου το 2008, κόστισαν περίπου 40 δισ. δολάρια», επισημαίνει ο Economist.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην τουρισμό, ο οποίος μπορεί να ανθεί κατά τη διάρκεια των αγώνων, ωστόσο τα τελικά αποτελέσματα μπορεί να είναι απογοητευτικά: «Το Πεκίνο είδε πτώση στις κρατήσεις των ξενοδοχείων στο ''Ολυμπιακό του καλοκαίρι''», τονίζει το άρθρο.

Παράλληλα, ο Economist αναφέρεται και στην διοργάνωση των Αγώνων από την Ελλάδα το 2004 σημειώνοντας: «Η πιθανότητα να ευπρεπιστεί μια πόλη, πολλές φορές καταλήγει να δημιουργεί πληγές. Ορισμένα από τα δαπανηρά γήπεδα της Ελλάδας, πλέον φαίνονται τόσο ''αρχαία'' όσο ο Παρθενώνας και έχουν και πολύ λιγότερους επισκέπτες», καταλήγει ο Economist.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ