Δέσμευση Σαμαρά: Οχι νέα μέτρα ούτε πρόωρες εκλογές – Δεν αποκλείει τρίτο πακέτο βοήθειας αλλά χωρίς Μνημόνιο - iefimerida.gr

Δέσμευση Σαμαρά: Οχι νέα μέτρα ούτε πρόωρες εκλογές – Δεν αποκλείει τρίτο πακέτο βοήθειας αλλά χωρίς Μνημόνιο

Δέσμευση Σαμαρά: Οχι νέα μέτρα ούτε πρόωρες εκλογές – Δεν αποκλείει τρίτο πακέτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ανακοινώσεις που έκανε κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και η λιτότητα δεν θα συνεχιστεί, επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χωρίς, παράλληλα να αποκλείει την πιθανότητα νέου πακέτου βοήθειας.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» υποστηρίζει πως σε περίπτωση που έρθει νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα αυτό δεν θα συνοδεύεται από νέα μέτρα, ενώ, με το βλέμμα στην Τρόικα, τονίζει «τώρα η Ελλάδα τήρησε τη συμφωνία από την πλευρά της. Και οι δανειστές θα τηρήσουν κι εκείνοι τη συμφωνία από τη δική τους πλευρά».

«Για πρώτη φορά όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της! Σε κάποια σημεία βέβαια υπάρχουν ακόμα υστερήσεις, αλλά συνολικά όχι μόνο πιάνουμε τους στόχους αλλά και τους ξεπερνάμε. Τον κυριότερο στόχο, να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα φέτος, όλοι σιγά σιγά παραδέχονται ότι θα τον πιάσουμε. Κι αυτό σημαίνει, με βάση τη συμφωνία που κάναμε με τους δανειστές μας τον περασμένο Νοέμβριο, δύο πράγματα: Πρώτον, ότι θα μας δώσουν πρόσθετες διευκολύνσεις ως προς το χρέος μας στο μέλλον

Και δεύτερον, ότι εμείς θα μπορέσουμε να δώσουμε το μεγαλύτερο μέρος της υπέρβασης στόχου που πετυχαίνουμε για την ανακούφιση της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτά συζητάμε τώρα! Κι αυτά είναι πολύ διαφορετικά πράγματα... Δεν συζητάμε νέους χειρότερους όρους, επειδή τάχα αποτύχαμε... Αλλά επιπλέον διευκολύνσεις και ανακούφιση, επειδή πετύχαμε! Κι αυτά όλα προβλέπονται ήδη από την υπάρχουσα συμφωνία. Δεν απαιτούν νέα συμφωνία.» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε πως δεν υπάρχουν, πλέον, περιθώρια για νέα μέτρα σημειώνοντας «Λέω ευθέως και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα και δεν θα παρθούν νέα μέτρα! Δεν υπάρχει καν λόγος για νέα μέτρα, αφού η χώρα πιάνει τους βασικούς στόχους της και βγάζει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω από τα συμφωνημένα. Και τα συμφωνημένα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα».

Απορρίπτει τα σενάρια εκλογών και στέλνει μήνυμα προς τους βουλευτές

Ο Αντώνης Σαμαράς τοποθετήθηκε και στο ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών τονίζοντας όσοι τα διακινούν απλά του δίνουν περισσότερη δύναμη, ωστόσο, απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας για να πειθαρχήσουν.

«Σας είπα: ακόμα και η συζήτηση για πρόωρες εκλογές αυτήν τη στιγμή αποσταθεροποιεί τη χώρα! Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιος κυβερνητικός βουλευτής που θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα. Το έχουν δείξει, άλλωστε, ως τώρα. Με μεγάλη ευθύνη και σοβαρότητα. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν «ατύχημα». Θα ήταν δολιοφθορά! Ποιος θα έκανε τέτοια πράξη δολιοφθοράς σε βάρος της χώρας; Ποιος θα διακινδύνευε να πάνε στράφι οι θυσίες του κόσμου, ίσα ίσα τη στιγμή που αρχίζουν να πιάνουν τόπο; Ποιος θα έσπρωχνε πίσω την Ελλάδα στην αβεβαιότητα, ίσα ίσα τη στιγμή που αρχίζει η ανάκαμψη; Για να σας πω την αλήθεια, δεν είμαι καν βέβαιος ότι η αντιπολίτευση θα ήθελε να μπει η χώρα σε τέτοια περιπέτεια σήμερα. Ανεξάρτητα του τι λένε δημόσια.» ήταν τα λόγια του κ. Σαμαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ