Καθαρή νίκη συντηρητικών στις εκλογές της Αυστραλίας: Νέος πρωθυπουργός ο Τόνι Αμποτ - iefimerida.gr

Καθαρή νίκη συντηρητικών στις εκλογές της Αυστραλίας: Νέος πρωθυπουργός ο Τόνι Αμποτ

Καθαρή νίκη συντηρητικών στις εκλογές της Αυστραλίας: Νέος πρωθυπουργός ο Τόνι Α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευρεία είναι η επικράτηση του συντηρητικού συνασπισμού, του οποίου ηγείται ο Τόνι Αμποτ, στην Αυστραλία, καθώς το κόμμα καταλαμβάνει έως και 90 από τις 150 έδρες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, άλλωστε, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ, παραδέχθηκε την ήττα του, δίνοντας τα συγχαρητήριά του στον ηγέτη της συντηρητικής αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ, ο οποίος πέτυχε σαρωτική νίκη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο συνασπισμός του Αμποτ φαίνεται να εξασφαλίζει ως και 89 έδρες στην 150μελή Βουλή των Αντιπροσώπων έναντι 59 του Εργατικού Κόμματος.

«Ξέρω ότι οι καρδιές των (ψηφοφόρων) των Εργατικών είναι βαριές απόψε...Ως ηγέτης του Εργατικού Κόμματος αναλαμβάνω την ευθύνη (για την ήττα)» είπε στους οπαδούς του ο Ραντ, ο οποίος συνεχάρη τον αντίπαλό του.

Ο σημερινός ηγέτης των Εργατικών, Κέβιν Ράντ, διετέλεσε πρωθυπουργός στο διάστημα 2007-2010, οπότε το κόμμα -δυσαρεστημένο από τον δύστροπο χαρακτήρα του- τον αντικατέστησε με συνοπτικές διαδικασίες για να αναδείξει στη θέση του τη Τζούλια Γκίλαρντ, την οποία εγκατέλειψαν με τη σειρά τους τα εσωκομματικά της ερείσματα, εξαιτίας των καταστροφικών δημοσκοπήσεων, για να την αντικαταστήσουν πάλι με τον Κέβιν Ραντ.

Η ευρεία νίκη του Τόνι Αμποτ αναμένεται να προκαλέσει ακόμη έναν πονοκέφαλο στον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς, ο αυριανός πρωθυπουργός ενός από τους πιο ισχυρούς συμμάχους των ΗΠΑ έχει δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετος σε ενδεχόμενο ανάμιξης στη συριακή κρίση.

Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πρόσφατα «στη Συρία δεν είναι οι καλοί εναντίον των κακών, αλλά οι κακοί εναντίον των κακών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ