ΤΗΕATRALE: Ο «Ρόκι» του Σταλόνε, έγινε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ ενώ ετοιμάζεται και 7η ταινία [video] - iefimerida.gr

ΤΗΕATRALE: Ο «Ρόκι» του Σταλόνε, έγινε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ ενώ ετοιμάζεται και 7η ταινία [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος αναρωτιέται ποιος θα πρωταγωνιστούσε αν το ανέβαζε ο Φασουλής στο Παλλάς και τι ρόλο θα κρατούσε η Μαρινέλλα. Του Απόλο Κριντ;

Μπορεί το κύριο μέλημα του Σιλβέστερ Σταλόνε αυτόν τον καιρό να είναι το πώς θα συντονίσει σαν αρχηγός την γεροντοπαρέα των «Αναλώσιμων 3» που θα περιλαμβάνει τους Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Χάρισον Φορντ, Μελ Γκίμπσον, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ντολφ Λούντγκρεν. Όμως το καλλιτεχνικό σαράκι του κάποτε υποψήφιου για Όσκαρ σεναρίου καλλιτέχνη (!!!), δεν μπορεί να τιθασευτεί.

Σχεδόν 4 δεκαετίες μετά τον βραβευμένο μεταξύ άλλων με Όσκαρ καλύτερης ταινίας (ξανά !!!) «Ρόκι» του 1976 για τον οποίο ο Σταλόνε ήταν υποψήφιος για Όσκαρ σεναρίου και α αντρικού ρόλου (περισσότερα !!!), 6 συνολικά ταινίες στη σειρά και μια έβδομη που ετοιμάζεται με τον τίτλο «Creed», και πρωταγωνιστή τον γιο του Απόλο Κριντ που ο Ρόκι αναλαμβάνει να προπονήσει. Εκείνες οι οσκαρικές υποψηφιότητες φαίνεται να έχουν μείνει μεγάλη λαβωματιά στον ψυχισμό του 67χρονου καλλιτέχνη, ο οποίος αποφάσισε να κατακτήσει και τον ακριβοθώρητο θεατρικό χώρο του Μπρόντγουεϊ. Με τον «Ρόκι» σαν μιούζικαλ.

Ακόμα μια απόδειξη της δημιουργικής κρίσης που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στις πρωτεύουσες του μουσικοχορευτικού θεατρικού θεάματος, δηλαδή το Λονδρέζικο West End και το Μπρόντγουεϊ; Οι πρώτες κριτικές δεν θα συμφωνήσουν με την παραπάνω πρόταση. Μόνο που οι πρώτες κριτικές ανήκουν στον γερμανόφωνο τύπο κι αυτό από μόνο του, θα μπορούσε να είναι ένδειξη κρίσης. Γιατί το «Rocky Das Musical» ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή, το 2012 στο Αμβούργο. Και μετακομίζει στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο του 2014.

Ναι, ομολογουμένως η φράση «γερμανικό μιούζικαλ» σαν μορφή τέχνης ακούγεται σαν το ακριβώς αντίθετο του «γερμανικού εξπρεσιονισμού». Και μάλλον πιο συγγενική προς το «γοτθικός σουρεαλισμός». Ειδικά όταν πρόκειται για μια αμερικάνικη ταινία ορόσημο με αγώνες μποξ που μετατρέπεται σε μουσικοχορευτικό θέαμα. Το οποίο αντί να εξαχθεί από τις Η.Π.Α. ή το Λονδίνο όπως είναι το σύνηθες, ακολουθεί την ανάποδη ταξιδιωτική πορεία. Και εισάγεται από τη Γερμανία.

ΤΗΕATRALE: Ο «Ρόκι» του Σταλόνε, έγινε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ  ενώ ετοιμάζεται και 7η ταινία [video] | iefimerida.gr 0

Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι εν προκειμένω οι δημιουργοί του «Rocky Das musical» ανήκουν στην αφρόκρεμα των αμερικάνων δημιουργών του είδους. Το «βιβλίο» του έργου συνυπογράφει ο ίδιος ο Σταλόνε με τον Τόμας Μίχαν («The Producers»), τη μουσική και τα τραγούδια το δίδυμο των Στίβεν Φλάχερτι και Λιν Άρενς («Ragtime») και τη σκηνοθεσία ο Άλεξ Τίμπερς. Ένα δημιουργικό team που ως τώρα έχει βραβευτεί συνολικά με 5 βραβεία Τόνι.

Ο λόγος που οι παραπάνω αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν σε γερμανικό έδαφος, ήταν το ότι κανείς στο Μπρόντγουεϊ δεν ήταν διατεθειμένος να τους χρηματοδοτήσει. Με τους περισσότερους παραγωγούς να μην μπορούν να φανταστούν (και όχι αδίκως) το πώς μια ταινία με μποξ και ήρωες από την εργατική τάξη της Φιλαδέλφεια, μπορεί να μετατραπεί σε μιούζικαλ χωρίς να είναι κωμωδία. Παρά το γεγονός του ότι κυρίαρχη τάση εδώ και πολλά χρόνια, για σίγουρα «θεατρικά» λεφτά, είναι η μετατροπή παλιών επιτυχημένων και αναγνωρίσιμων ταινιών όπως το «Ghost», το «Sister Act», το «Dirty Dancing», σε μιούζικαλ.

Το ρίσκο ανέλαβε η ολλανδικής βάσης, εταιρεία Stage Entertainment χάρη στην οποία, το Αμβούργο έχει μετονομαστεί σε «Μπρόντγουεϊ της Ευρώπης». Αυτή τη στιγμή σε δικές της πανάκριβες παραγωγές παίζονται στη Γερμανία, μεταξύ άλλων, μιούζικαλ όπως ο «Τarzan» και το «Τhe Lion King»της Disney, το «Φάντασμα της Όπερας» και το «Mamma Mia». Και άλλες τόσες διάσημες παραστάσεις, σε Ρωσία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία, στην τοπική γλώσσα. Ένας πραγματικός πλέον κολοσσός του θεάματος που έχει εισβάλει και στο Ην. Βασίλειο αναλαμβάνοντας περιζήτητα tour productions (δική της παραγωγή ήταν η μάλλον κακόγουστη βρετανική περιοδεία του «Singing in the Rain» που είδαμε παλιότερα στο θέατρο Badminton).

Ένα ρίσκο που οδήγησε μετά από πολύμηνη διατλαντική συνεργασία με την άμεση συμμετοχή του ίδιου του Σταλόνε, πρόβες, μεταφράσεις και 20εκ. δολάρια κόστος, στη δημιουργία του «Rocky das Musical». Την απίστευτη εμπορική του επιτυχία αλλά και την κριτική αποδοχή. Το μυστικό της επιτυχίας; Ο συνδυασμός των επιταγών του είδους με τον «ανεξάρτητο», ρεαλιστικό, street wise χαρακτήρα των «off» Broadway παραστάσεων. Η έμφαση στη ρομαντική ιστορία των δύο πρωταγωνιστών και του αγώνα τους για επιβίωση που βρίσκεται στην καρδιά του φιλμ. Σε αντιδιαστολή με το θεαματικό, επικό φινάλε της αναμέτρησης στο ρινγκ. Και φυσικά, η ενσωμάτωση στην ολοκαίνουργια μουσική της παράστασης, «ύμνων» όπως το πασίγνωστο μουσικό θέμα των ταινιών από τον Μπιλ Κόντι και το «Eye of the Τiger».

Το «Rocky Broadway» όπως ονομάστηκε θα ξεκινήσει τις αμερικάνικες παραστάσεις του τον Φεβρουάριο στο Winter Garden Theater της Νέας Υόρκης με την προπώληση των εισιτηρίων να έχει ήδη ξεκινήσει.

Την ώρα που άλλη μια παράσταση της Stage Entertainment, η οποία ξεκινάει σήμερα τα previews στο Neil Simon Theater με επίσημη πρεμιέρα την 6η Οκτωβρίου, επιβεβαιώνει την επιχειρηματική διείσδυση της ευρωπαϊκής εταιρείας στο αμερικάνικο άβατο του μουσικού θεάματος. Με ακόμα ένα μιούζικαλ βασισμένο σε ταινία: Το θρυλικό «Big Fish» του Τιμ Μπάρτον.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ