Η Πλατεία Θησείου αλλάζει όνομα προς τιμήν της Ελληνίστριας Ζακλίν ντε Ρομιγί - iefimerida.gr

Η Πλατεία Θησείου αλλάζει όνομα προς τιμήν της Ελληνίστριας Ζακλίν ντε Ρομιγί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να τιμήσει την κορυφαία Ελληνίστρια μετονομάζοντας την πλατεία Θησείου σε πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί.

Επιπλέον, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ενέκριναν την τοποθέτηση τριών σύγχρονων αναθηματικών στηλών στον διαμορφωμένο χώρο που σχηματίζεται στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών, Νηλέως, Αποστόλου Παύλου και Ακάµαντος, γνωστός ως πλατεία Θησείου.

Οι τρεις στήλες από άσπρο μάρμαρο, διαστάσεων 1,60 Χ 0,45 εκ. και πάχος 0,6 εκ. Του Τήνιου γλύπτη Δημήτρη Σκαλκώτου, θα στηρίζονται σε μαρμάρινη βάση. Θα φέρουν εγχάρακτες επιγραφές -στα ελληνικά και στα γαλλικά-- με αποσπάσματα από το έργο της Γαλλίδας φιλολόγου, που διέδωσε όσο κανείς το περιεχόμενο και τα μηνύματα της ελληνικής γραμματείας της κλασικής αρχαιότητας και κυρίως του Θουκυδίδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ