Γερμανικά ΜΜΕ: «Μέρκελ- Στάινμπρουκ: 0-0» - iefimerida.gr

Γερμανικά ΜΜΕ: «Μέρκελ- Στάινμπρουκ: 0-0»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δύο νικητές: το κολιέ της Μέρκελ και ο Ράαμπ», ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος της Bild, μετά τη λήξη της τηλεοπτικής μονομαχία της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του αντιπάλου της Πέερ Στάινμπρουκ, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η τηλεμαχία δεν είχε ξεκάθαρο νικητή. Αναφερόμενη στην παρουσία των δύο υποψηφίων στο ντιμπέιτ, η εφημερίδα χαρακτήρισε την Μέρκελ «κυρίαρχη» και τον Στάινμπρουκ «δυνατό».

Ο κωμικός Στέφαν Ράαμπ εκπροσωπούσε το τηλεοπτικό δίκτυο ProSiebenSat1 και, κατά γενική ομολογία υπέβαλε τις πιο άμεσες ερωτήσεις, ενώ δεν δίστασε να διακόψει την κα Μέρκελ, προκειμένου να της ζητήσει να απαντά συγκεκριμένα στις ερωτήσεις

«Πού έκαναν λάθος Μέρκελ και Στάινμπρουκ», σχολιάζει στο κείμενο - απόηχο του ντιμπέιτ η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung του Μονάχου, στην ιστοσελίδα της, εστιάζοντας στα σημεία που οι δηλώσεις των δύο υποψηφίων εμφάνιζαν ανακρίβειες, διερωτώμενη αν πρόκειται «για αλήθεια ή ρητορική» Οσον αφορά το προφίλ που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, η εφημερίδα έδωσε το χαρακτηρισμό «κυβερνητική» στην Άγκελα Μέρκελ και «πιο επιθετικό» στον Πέερ Στάινμπρουκ.

«Μονομαχία και μεγάλα λόγια στην τηλεοπτική αναμέτρηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Πέερ Στάινμπρουκ. Αλλα, ειλικρινά μία τηλεοπτική συζήτηση φαίνεται διαφορετική. Αψιμαχίες, έντονα συναισθήματα. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε μία... πλήξη», γράφει το Spiegel, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό.

«Μία γενικευμένη πλήξη, πάθος πουθενά. Το αποτέλεσμα: 0-0. Η τηλεμαχία αυτή ήταν, μεν το παράδειγμα μίας ζωντανής δημοκρατίας, αλλά και ταυτόχρονα και μία απογοήτευση», επισημαίνει το περιοδικό.

«Η Μέρκελ έκανε ό,τι κάνει πάντα: Αναφέρθηκε στην Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Παρέθεσε ωραίες κοινοτοπίες με λίγο περιεχόμενο (...) Αντιθέτως, ο Στάινμπρουκ, ήθελε να επιτεθεί. Ωστόσο, οι «επιθέσεις» του ήταν πολύ τεχνοκρατικές, πολύ δειλές και ακατανόητες», συμπληρώνει το Spiegel.

Για νικη του Στάινμπρουκ με μικρή διαφορά έκανε λόγο η Die Welt, ενώ η Die Zeit τονίζει ότι πρόκειται για «μία νίκη χωρίς αξία».

Στον ιστότοπό της, η Zeit αναφέρει ότι «πολλοί δεν έδιναν καμία πιθανότητα στον Στάινμπρουκ πριν από την τηλεμαχία με την Αγκελα Μέρκελ. Ο υποψήφιος του SPD τοποθετήθηκε καλά, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να κερδίσει και τις εκλογές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ