Προσκλητήρια και ζυμώσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς - iefimerida.gr

Προσκλητήρια και ζυμώσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαξιφισμούς και αναταράξεις φέρνει στα κόμματα της κεντροαριστεράς η προσπάθεια αναδιοργάνωσης του «τρίτου πόλου» με τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να προσπαθούν να προσελκύσουν προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, προετοιμάζονται πυρετωδώς για το επιστημονικό συνέδριο όπου θα πραγματοποιήσει το ΙΣΤΑΜΕ στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου με αφορμή την ίδρυση του κόμματος, καθώς θεωρείται σαν μια καλή ευκαιρία να πυκνώσουν οι επαφές με προσωπικότητες της κεντροαριστεράς οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν αποστασιοποιηθεί, αναφέρει το Εθνος.

Η προσπάθεια αυτή του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει βρει κάποια ανταπόκριση στον χώρο των «εκσυγχρονιστών», καθώς εκτός από τον Κώστα Σημίτη, στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών αρκετά στελέχη του χώρου, όπως ο Τάσος Γιαννίτσης και ο Βασίλης Ράπανος, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό είχαν επαφές με την ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, θα παρευρεθούν και άλλες προσωπικότητες της κεντροαριστεράς, όπως ο Νίκος Μπίστης ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει αποστασιοποιηθεί από την ΔΗΜΑΡ και ο εκπρόσωπος της κίνησης «Δυναμική Ελλάδα» Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος παράλληλα διατηρεί επαφές με τον Φώτη Κουβέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και σε επαφές με τη ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, χωρίς όμως να έχουν τοποθετηθεί επίσημα για την ένταξή τους σε κάποιο νέο οργανωτικό σχήμα, ενώ πρόσφατα υπήρξε συνεννόηση για συμπόρευση της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, αλλά και τον Γιώργο Πεταλωτή ο οποίος συναντήθηκε με τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην Θράκη.

Τα σενάρια για την ΔΗΜΑΡ

Το σημαντικό θέμα που καλείται να απαντήσει η ΔΗΜΑΡ αφορά τη συνεργασία ή όχι με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει το Εθνος, καθώς παρά το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης «κόβει» τις γέφυρες επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη για την Κεντροαριστερά, μία σειρά στελεχών όπως ο Σπύρος Λυκούδης, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Βασίλης Οικονόμου και πρόσφατα ο Θόδωρος Μαργαρίτης με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, βλέπουν θετικά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ υπό όρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ