Εμφανίστηκε ο Δημήτρης Δρούτσας: Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν πάση θυσία- Χρειαζόμαστε πίεση από την Γερμανία - iefimerida.gr

Εμφανίστηκε ο Δημήτρης Δρούτσας: Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν πάση θυσία- Χρειαζόμαστε πίεση από την Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επανεμφάνιση του έκανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου Δημήτρης Δρούτσας και νυν ευρωβουλευτής, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα» του χρέους της και καλεί την Γερμανία να πιέσει τη χώρα για να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην DW, ο κ. Δρούτσας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «εάν θέλουμε να βρούμε μια μόνιμη λύση, πρέπει να πούμε την αλήθεια ακόμη και εάν είναι πικρή. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε λύση χωρίς δεύτερο «κούρεμα» για την Ελλάδα. Και επίσης η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια για να μπορέσει να περάσει τα επόμενα χρόνια. Το ξέρω ότι δεν ακούγεται καλά στη Γερμανία, αλλά είναι η αλήθεια και πρέπει την αντιμετωπίσουμε κατάματα», υποστήριξε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις γερμανικές εκλογές και τον κεντρικό ρόλο που παίζει σε αυτές η Ελλάδα, εκφράζοντας τον φόβο πως η χώρα μπορεί να γίνει «θυσία» στη γερμανική προεκλογική εκστρατεία.

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός εξήρε την κυβέρνηση Σαμαρά για την αποστασιοποίηση της από τις συζητήσεις περί «κουρέματος» και υποστήριξε πως δεν αρκεί μόνο η συζήτηση περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και μιας νέας οικονομικής βοήθειας, αλλά χρειάζεται και πίεση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Κλείνοντας ο κ. Δρούτσας, επεσήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Γερμανία να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά «και να χρησιμοποιήσουν την απαραίτητη πίεση για τις κάνουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ