Και επισήμως ο «Θεσσαλονικιός» Γουές Μακ Γκριού επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα - iefimerida.gr

Και επισήμως ο «Θεσσαλονικιός» Γουές Μακ Γκριού επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα

Και επισήμως ο «Θεσσαλονικιός» Γουές Μακ Γκριού επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Με τη... βούλα του Ταμείου αλλάζει ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα από τις 2 Σεπτεμβρίου, καθώς με επίσημη ανακοίνωση αντικαθίσταται ο Ολλανδός Μ. Τραά, που συμπλήρωσε 3 χρόνια παρουσίας στην Αθήνα, από τον Αμερικανό Γουές Μακ Γκριού.

Ο νέος επικεφαλής του Ταμείου στην Αθήνα δεν είναι νέο πρόσωπο, καθώς είχε ενσωματωθεί εδώ και καιρό στο κλιμάκιο του ΔΝΤ στη Τρόικα και κατά τη τελευταία αξιολόγηση είχε αντικαταστήσει τον Π. Φλάναγκαν ως Νο2 πίσω από τον Π. Τόμσεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, ο Μακ Γκριού έχει περάσει από πολλές χωρές ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μεταξύ των οποίων ο Ισημερινός, η Τουρκία και λίαν προσφάτως τα Σκόπια και η Κύπρος.

Πριν αναλάβει καθήκοντα στο Ταμείο, ο Μακ Γκριού είχε θέση στο Χρηματιστήριο NASDAQ αλλά και στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Εχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, αλλά αυτό που καθιστά ιδιαίτερη τη περίπτωση του είναι ότι πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη κι ότι μιλάει τα ελληνικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ