Πρώτο θέμα η Ελλάδα στο κυριακάτικο ντιμπέιτ Μέρκελ - Στάινμπρουκ - iefimerida.gr

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στο κυριακάτικο ντιμπέιτ Μέρκελ - Στάινμπρουκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δήλωσε έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Πεερ Στάινμπρουκ στο ένα και μοναδικό ντιμπέιτ που θα έχουν την Κυριακή με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα της ευρωκρίσης, η Αγκελα Μέρκελ, δια στόματος του επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας, Hermann Groehe.

Το κεντρικό θέμα του ντιμπέιτ θα είναι η κρίση της ευρωζώνης. Και στον κεντρικό πυρήνα της αντιπαράθεσης θα βρεθεί η Ελλάδα, εκτιμά το Reuters.

Οτι το ελληνικό ζήτημα θα βρισκόταν ψηλά στην προεκλογική αντιπαράθεση της Γερμανίας ανεμένετο.

Ομως η κατηγορία που επέρριψε ο ηγέτης των Σοδιαλδημοκρατών Πεερ Στάινμπρουκ εναντίον της Μέρκελ -ότι δηλαδή προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό κόστος της κρίσης από τους γερμανούς εκλογείς- έφερε το ελληνικό ζήτημα στο καυτό επίκεντρο.

Ο προκάτοχός της στην καγκελαρία, Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατηγόρησε την Μέρκελ ότι ψεύδεται για το τι πραγματικά μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα.

Ο δε Στάινμπρουκ υποσχέθηκε στους γερμανούς σοσιαλιστές ότι θα θίξει το θέμα στο κυριακάτικο ντιμπέιτ.

Την απάντηση από πλευράς Μέρκελ έδωσε σήμερα ο Hermann Groehe, γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και -εκ της θέσεώς του- επικεφαλής της καμπάνιας της Μέρκελ.

«Με χαρά να συζητήσουμε τα της ευρωπαϊκής πολιτικής, αφού τα υψηλά ποσοστά που απολαμβάνει η καγκελάριος στον γερμανικό πληθυσμό, έχουν να κάνουν και με την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει στο λαό μέσω της επιτυχημένης αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης», αναφέρει ο Grohe στο Reuters.

«Πρέπει να υπερασπίσουμε την ευρωζώνη από τις ασθενικές, σοσιαλίζουσες (Κόκκινες και Πράσινες επί λέξει) θέσεις που θέλουν να την μετατρέψουν σε «χρεοζώνη», λέει ο Groehe αναφερόμενος στην πρόταση του SPD για κοινή διαχέιριση του ευρωπαϊκού χρέους αλλά και στην πρόκληση που θέτει το νεοπαγές γερμανικό κόμμα «Ενναλλακτική για τη Γερμανία» ζητώντας επιστροφή σε εθνικά νομίσματα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ