Το πυρηνικό ατύχημα της Φουκοσίμα εμπόδιο στην παγκόσμια αλιεία - iefimerida.gr

Το πυρηνικό ατύχημα της Φουκοσίμα εμπόδιο στην παγκόσμια αλιεία

Το πυρηνικό ατύχημα της Φουκοσίμα εμπόδιο στην παγκόσμια αλιεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκοσίμα, φαίνεται πώς είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι υπολόγιζαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, επηρεάζοντας και τον οικονομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οπως αναφέρουν οι αναλυτές το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή τεραστίων ποσοτήτων ραδιενεργών στοιχείων στον Ειρηνικό Ωκεανό και πρόσφατα η διαχειρίστρια εταιρεία της πυρηνικής μονάδας Νταΐτσι, Tokyo Electric Company (Tepco) ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν νέα σημεία με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας κοντά σε δεξαμενές αποθήκευσης υδάτων που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων.

Συγκεκριμένα, η Η TEPCO υπολογίζει ότι έχουν διαρρεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό περίπου 30.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ των ραδιενεργών στοιχείων καισίου και στροντίου καθώς και μολυσμένο νερό από τη βάση των αντιδραστήρων.

Δεδομένης της κατάστασης, οι αρχές έχουν βάλει από τον Ιούνιο φρένο στην αλιεία στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ το «πάγωμα» αυτό θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ