Ποια είναι η ΜΚΟ Imagine The City που θα επισκεφθεί στην Αθήνα ο Γιέργκ Ασμουσεν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποια είναι η ΜΚΟ Imagine The City που θα επισκεφθεί στην Αθήνα ο Γιέργκ Ασμουσεν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός από τις συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία, τραπεζίτες και επιχειρηματίες στην Αθήνα το στέλεχος της ΕΚΤ Γερμανός Γιέργκ Ασμουσεν θα επισκεφθεί και ένα ίδρυμα για ορφανά καθώς και την ΜΚΟ Imagine The City στην Αθήνα.

Το Ιδρυμα για ορφανά υποστηρίζεται από το προσωπικό της ΕΚΤ.

Οσο για την ΜΚΟ διαβάζουμε στον ιστότοπό της :

Η ομάδα ImaginetheCity

Το Imagine the City αποτελεί έναν συνεργατικό σχηματισμό από άτομα και οργανισμούς, για την ανάδειξη της Ταυτότητας του Τόπου και την Αστική Αναγέννηση. Η συνεργασία και οι ρόλοι των μελών καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των δράσεων και των έργων, ενώ η νομική μορφή καθορίζεται ανάλογα με τους συνεργαζόμενους οργανισμούς που θεσπίζονται ως leader δράσης ή έργου.

Ομάδα συντονισμού 2011-2012
Μαίρη Καρατζά – Strategic designer, ανάπτυξη & συντονισμός δικτύου Imagine the City
Μαίρη Παλμούτσου – Αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, επιμέλεια εκθέσεων «Φαντάσου την πόλη»
Βασίλης Ντόβρος – Αρχιτέκτων Μηχανικός και ιδρυτικό μέλος Βeforelight
Κατερίνα Γρηγοροπούλου – Αρχιτέκτων Μηχανικός και designer
Πολύδωρος Καρυόφυλλης (Poka-Υio) – Εικαστικός, Διευθυντής Μπιενάλε της Αθήνας
Αλέξανδρος Νούσιας – Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, μέλος
Creative Commons-Hellas
Στεφανία Ξυδιά – Σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης, ιδρυτικό μέλος του οργανισμού Διεθνές
Ελληνικό Θέατρο
Κωστής Συκιώτης – Αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων & designer
Μαρία Ψαρρού – Σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης
Χρήστος Δημολίκας – Σκηνοθέτης, Digital artist
Βασίλης Κουτούβαλης – Μηχανικός Λογισμικού, Σύμβουλος Πληροφορικής

Σκοπός

Δημιουργούμε τον τόπο που θέλουμε να ζούμε – μέσα από νέες διαδικασίες που συμβάλουν στην αστική αναγέννηση και στην ταυτότητα του τόπου.
Προς αυτή την κατεύθυνση, προκαλούμε διεπιστημονικές και ανοιχτές συνέργιες που επιτρέπουν την ανταλλαγή, την σύνθεση, την εξέλιξη γνώσεων και δυνατοτήτων και μεγιστοποιούν τα αποτελέσματα τους στην κοινωνία.

Μεθοδεύουμε τη διάχυση της γνώσης, της πληροφορίας, των ιδεών που αναπτύσσονται από επιστήμονες , δημιουργούς και επαγγελματίες για την εικόνα, την εμπειρία και την εξέλιξη των σύγχρονων πόλεων και τόπων αναγνωρίζοντας την αξία που μπορεί να παραχθεί καθώς εξελίσσονται, διαδίδονται ή συνδέονται με ανάγκες και δυνατότητες της κοινωνίας.

Επιχειρούμε τη συμμετοχή των πολιτών (citizens engagement) για να προσεγγίζουμε διεργασίες δημιουργικής και εποικοδομητικής παρέμβασης, κοινωνικού διαλόγου, κοινωνικής συνοχής, σχέσεις διαφάνειας και εμπιστοσύνης.

Εφαρμόζουμε τακτικές συμμετοχικού σχεδιασμού (participatory design) στη λήψη αποφάσεων, στην ανάπτυξη έργων, προγραμμάτων και πολιτικών για να προσεγγίζουμε καινοτομίες, αποτελέσματα αποδεκτά και ωφέλιμα στο ευρύ κοινό. Τακτικές μέσα από τις οποίες τα μέλη εξελίσσονται με αμοιβαία μάθηση (μεταξύ επιστημόνων, δημιουργών, αρμόδιων φορέων και πολιτών) και ολοκληρώνονται μέσα από τον κοινωνικό διάλογο και την συνδημιουργία.

Πρόκειται για διαδικασίες - δημιουργικές, συνεργατικές, παραγωγικές, συμμετοχικές, δημοκρατικές-
Τέτοιες διαδικασίες μας επιτρέπουν τον (αυτό)προσδιορισμό της ταυτότητας του τόπου μας, αναδεικνύουν τα μοναδικά συστατικά του, την αυθεντικότητα του, τον αστικό πολιτισμό. Παράλληλα μας επιτρέπουν την (αυτό)διαχείριση αναγκών, ενισχύουν την τοπικότητα και την ίδια στιγμή μας δια-συνδέουν αντάξια με τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ