Τι θα κάνει ο γερμανός τραπεζίτης στην Αθήνα -Ο Ασμουσεν πιάνει κλίμα - iefimerida.gr

Τι θα κάνει ο γερμανός τραπεζίτης στην Αθήνα -Ο Ασμουσεν πιάνει κλίμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας και της πορείας του προγράμματος επιδιώκει να αποκομίσει ο Γεργκ Άσμουσεν στο ταξίδι αστραπή που πραγματοποιεί σήμερα στην Αθήνα.

Στις συναντήσεις του, το στέλεχος της ΕΚΤ θα εστιάσει στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στις εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ενώ θα επιδιώξει να αποκομίσει εικόνα για τις ανάγκες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Τι ανακοίνωσε για την επίσκεψη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Η ανακοίνωση από την πλευρά της ΕΚΤ ήταν ολιγόλογη αλλά σαφής: "Εν όψει της επόμενης επιθεώρησης της τρόικας, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες πολιτικούς και εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην ευρωζώνη".

Δείπνο με κορυφαίους επιχειρηματίες

Eνδιαφέρον παρουσιάζει το σχεδιαζόμενο δείπνο του με επιχειρηματίες που διοργανώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς, κατόπιν επιθυμίας που εξέφρασε ο ίδιος ο κ. Άσμουσεν, ώστε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα ρευστότητας και τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Το τραπέζι είναι "φιλικού" χαρακτήρα, δηλαδή δεν γίνεται με την ιδιότητα του κ. Ζανιά ως επικεφαλής της Εθνικής. Σε αυτό πάντως θα βρεθούν ισχυρά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής, ορισμένοι εκ των οποίων στήριξαν την ΕΤΕ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την οποία διατήρησε τον ιδιωτικό της χαρακτήρα. Το δείπνο θα γίνει στο εστιατόριο Ιθάκη στη Βουλιαγμένη.

Συνάντηση και με τον Γιώργο Προβόπουλο για τις τράπεζες

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο η συνάντηση θα διενεργηθεί γύρω στις 4 το απόγευμα, και αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ειδικότερα στο τραπέζι θα τεθεί το θέμα των stress tests η προεργασία για τα οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την αξιολόγηση των μοντέλων διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων από τη BlackRock, τα πλάνα αναδιάρθρωσης καθώς και τα funding plans των τραπεζών, ενώ θα συζητηθεί και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Θα προηγηθεί το ραντεβού με τον Γ. Στουρνάρα, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών θα γίνει στις 15:00.

Τρία μέτωπα ανοικτά

Η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, το χρηματοδοτικό κενό και το ενδεχόμενο νέων μέτρων μέχρι και το 2016 θα είναι τα τρία από τα πέντε κρίσιμα θέματα της ατζέντας στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Ασμουσεν.

Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι η επίσκεψη του κ. Ασμουσεν δεν θα έχει επίσημο χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ