Επτά τρόφιμα που λειτουργούν σαν ασπίδα απέναντι σε επτά αρρώστιες [λίστα] - iefimerida.gr

Επτά τρόφιμα που λειτουργούν σαν ασπίδα απέναντι σε επτά αρρώστιες [λίστα]

Επτά τρόφιμα που λειτουργούν σαν ασπίδα απέναντι σε επτά αρρώστιες [λίστα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τροφές είναι το καύσιμο του οργανισμού. Εάν δεν επιλέγουμε τις σωστές, τότε το σώμα δεν λειτουργεί στο καλύτερο επίπεδο και γίνεται πιο ευάλωτο απέναντι στις ασθένειες. Παρακάτω παρουσιάζονται επτά τρόφιμα των οποίων η κατανάλωση δρα προστατευτικά έναντι ασθενειών που προσβάλλουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος ή βοηθά στην καλύτερη λειτουργία συγκεκριμένων οργάνων.

  • Πεπόνι και εσπεριδοειδή για το στήθος

Τα πορτοκάλια και τα πεπόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα σύμφωνα με μελέτες βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

  • Ελιές για τις ωοθήκες

Οπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στη γειτονική Ιταλία, σύμφωνα με το Clikatlife, οι γυναίκες των οποίων η διατροφή περιελάμβανε ελαιόλαδο, είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών.

  • Καρύδια για τον εγκέφαλο

Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα καρύδια βοηθούν τα εγκεφαλικά κύτταρα να επικοινωνούν μεταξύ τους και είναι απαραίτητα για τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη και την υγεία των νεύρων.

  • Καρότα για τα μάτια

Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη, την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α και την οποία τα μάτια χρειάζονται για τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων του κερατοειδούς.

  • Σταφύλια για την καρδιά

Τα κόκκινα και τα μοβ σταφύλια περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις, καθώς και τον καρκίνο και τη γήρανση του εγκεφάλου.

  • Γλυκοπατάτες για το πάγκρεας

Οι γλυκοπατάτες απελευθερώνουν τα σάκχαρα σταδιακά στην κυκλοφορία του αίματος, πράγματα το οποίο σημαίνει ότι δεν ασκεί πίεση στη λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

  • Γιαούρτι και γάλα για γερά κόκαλα

Τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια στην απαραίτητη για τον άνθρωπο βιταμίνη D.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ