Το χρονικό του θανάτου του 19χρονου που πήδηξε από το τρόλεϊ - Ελεύθεροι οδηγός και ελεγκτής - iefimerida.gr

Το χρονικό του θανάτου του 19χρονου που πήδηξε από το τρόλεϊ - Ελεύθεροι οδηγός και ελεγκτής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (14/08) για το θάνατο του 19χρονου.

Ο νεαρός, έπειτα από διαπληκτισμό με τον ελεγκτή που κατά τη διάρκεια ελέγχου το βράδυ της Τρίτης (13/08 τον «έπιασε» χωρίς εισιτήριο, πήδηξε από το μέσο μεταφοράς όσο αυτό ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του στο κράσπεδο και να χάσει τη ζωή του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο τρόλεϊ ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», όπως επίσης και να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες, Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στην υπόθεση δήλωσε: «η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα. Εχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν, αλλά σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Το χρονικό του θανάτου

Ο νεαρός που επέστρεφε στο σπίτι του έπειτα από βόλτα με τους φίλους του επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ στην στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση την Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση, στην Παναγή Τσαλδάρη, στο τρόλεϊ επιβιβάστηκε ελεγκτής που ζήτησε από τον 19χρονο να του δώσει εισιτήριό του. Ο νεαρός δεν είχε ακυρώσει εισιτήριο κι έτσι ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα.

Σύμφωνα με τους επιβάτες, ο 19χρονος αντέδρασε, ακολούθησε τσακωμός μεταξύ του νεαρού και του ελεγκτή, ο οποίος στην προσπάθειά του να εμποδίσει τον νεαρό να αποβιβαστεί από το μέσο μεταφοράς του τράβηξε και του έσκισε τη μπλούζα. Κάποιοι από τους επιβάτες πήραν το μέρος του νεαρού ζητώντας από οδηγό και ελεγκτή να μην κάνουν τόσο μεγάλο θέμα για ένα ευρώ!

Την ώρα της αναταραχής και πάντα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός ξαφνικά, πάτησε το κουμπί κινδύνου, άνοιξε την πόρτα ενώ το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε έξω με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος πρώτα στο Αγια Όλγα και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς όπου όμως στις 5 τα ξημερώματα άφησε τη τελευταία του πνοή.

Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις των επιβατών κατά του οδηγού και του ελεγκτή

Διαβάστε για το σάλο που προκλήθηκε γύρω από το tweet της συγγραφέως Λένας Διβάνη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ