Στο έλεος της πύρινης κόλασης η Ανδρος – Μπήκε μέσα στον οικισμό η φωτιά [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Στο έλεος της πύρινης κόλασης η Ανδρος – Μπήκε μέσα στον οικισμό η φωτιά [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες συνεχίζει να δίνει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στην Ανδρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Ανω Πιτροφός του νησιού, ο οποίος έχει εκκενωθεί, ενώ οι φλόγες αγγίζουν τα σύνορα του οικισμού.

Ο δυνατός άνεμος που φθάνει τα 8 μποφόρ αναζωπύρωσε τα μέτωπα δυσχεραίνοντας την προσπάθεια της πυροσβεστικής και κυρίως των εναέριων μέσων.

Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις νερού, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Από το μεσημέρι της Κυριακής καταφθάνουν στο νησί δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Αθήνα, την Τήνο και τη Σύρο, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένονται ακόμη τέσσερα οχήματα από την πρωτεύουσα.

«Η φωτιά καίει από χθες το βράδυ, εκτιμώ ότι είναι εμπρησμός» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου, Νίκος Θεολόγου, στον Real FM.

Tα μέτωπα πλέον είναι δύο: ένα μέτωπο -αυτό που εμπνέει ανησυχία- κατευθύνεται προς το χωριό Μένητες, ενώ το δεύτερο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Μελίδα.

Όπως δήλωσε στο Mega ο δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός, το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Νωρίτερα, εστάλησαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίξεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ και η υδροληψία ήταν δύσκολη λόγω κυματισμού.

Φωτογραφίες και βίντεο από το plektani

Εξωτερική φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ