Σαμαράς σε ομογενείς: Επενδύστε στην Ελλάδα για να αλλάξει η ψυχολογία στη χώρα - iefimerida.gr

Σαμαράς σε ομογενείς: Επενδύστε στην Ελλάδα για να αλλάξει η ψυχολογία στη χώρα

Σαμαράς σε ομογενείς: Επενδύστε στην Ελλάδα για να αλλάξει η ψυχολογία στη χώρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kάλεσμα σε στελέχη της ελληνική ομογένειας των ΗΠΑ να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα βοηθώντας κατ'αυτόν τον τρόπο να αλλάξει η ψυχολογία στη χώρα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Παρασκευή, τελευταία ημέρα επαφών στην Αμερική και μετά τα κρίσιμα ραντεβού με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνέχισε για τρίτη ημέρα τις επαφές του στις ΗΠΑ, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής σε επιφανή στελέχη της ελληνικής ομογένειας στο Metropolitan Club.

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε προσκλητήριο στους Ελληνες ομογενείς να έρθουν επενδύσουν στην Ελλάδα καθώς, όπως εξήγησε, αυτό θα βοηθήσει στο να αλλάξει η ψυχολογία στη χώρα.

Τα τρία βήματα για την έξοδο από την κρίση

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους Ελληνες ομογενείς περιέγραψε και τα επόμενα στάδια για την έξοδο από την κρίση. «Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μετά βγαίνουμε στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά.

«Μαζεύουμε φόρους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο να δώσουν», τόνισε αναφερόμενος στις θυσίες του ελληνικού λαού και σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των θυσιών καθώς υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντιθέσεις του παρελθόντος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας τονίζοντας ότι τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ήταν απέναντι επί δεκαετίες, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντιθέσεις του παρελθόντος. Το δίλημμα, πρόσθεσε ήταν ανάμεσα στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή της επιστροφής στη δραχμή, κάτι που όπως είπε ο κ. Σαμαράς, επιθυμεί η αντιπολίτευση.

Οι τελευταίες επαφές πριν ολοκληρωθεί το ταξίδι στις ΗΠΑ

Νωρίτερα την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τον πρόεδρο της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον, με τον οποίο συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική οικονομία.

Σαμαράς σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο: Μα δίνετε κουράγιο

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην Αρχιεπισκοπή. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συγκίνηση του για την επίσκεψη σε αυτόν το χώρο όπου, όπως είπε, «έχω έρθει πολλές φορές από τότε που ήμουν φοιτητής και μετά για πάρα πολλά χρόνια». «Μας δίνετε κουράγιο, δύναμη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο στη συνέχεια συνεχάρη για το έργο του.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός «έκανε πολύ μεγάλο έργο» στη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ επιβράβευσε τον ελληνικό λαό τονίζοντας πως στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στις πιέσεις.

Επίσκεψη στο Ground Zero

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το χώρο του Ground Zero στη Νέα Υόρκη όπου εκτελούνται και τα έργα ανοικοδόμησης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Οι επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ολοκληρώνονται με τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν-Κι-Μουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ