Η Αθήνα πιο καθαρή από ποτέ: ξεκίνησε η εκστρατεία καθαρισμού ιστορικών οδών της πόλης - iefimerida.gr

Η Αθήνα πιο καθαρή από ποτέ: ξεκίνησε η εκστρατεία καθαρισμού ιστορικών οδών της πόλης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αθήνα ετοιμάζεται να αλλάξει όψη και να κάνει τους πολίτες της αλλά και τους τουρίστες να την αγαπήσουν περισσότερο, αφού ξεκίνησε ο καθαρισμός των κτιρίων που βρίσκονται σε ιστορικές οδούς της πόλης.

Η αρχή έγινε με την αποκατάσταση της πρόσοψης του κτιρίου της Βαρβακείου Αγοράς, ένα κτίριο που χτίστηκε το 1886 χάρη στον εθνικό ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη και στεγάζει ακόμα και σήμερα την κεντρική αγορά της πόλης.

Με ειδικά υλικά, προσφορά τεχνογνωσίας από την ομάδα που καθάρισε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι υπάλληλοι του δήμου και οι εθελοντές πολίτες καθάρισαν τους τοίχους, έπλυναν τα μάρμαρα και τα πεζοδρόμια.

Στη συνέχεια οι τοίχοι και τα ρολά στις πόρτες της αγοράς βάφτηκαν και μέσα σε λίγες ημέρες η Βαρβάκειος Αγορά απέκτησε και πάλι την όψη που την κατατάσσει σε ένα από τα ωραιότερα ιστορικά κτίρια της πόλης.

Το θετικό είναι πως οι τοίχοι που καθαρίζονται θα είναι σχεδόν απρόσβητοι σε νέες μουτζούρες χάρη σε ένα προστατευτικό υλικό που θα βοηθά να καθαρίζονται πλέον με ένα σφουγγάρι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Ανδρέα Βαρελά.

Η εκστρατεία που αποσκοπεί στον καλλωπισμό των ιστορικών οδών θα ξεκινήσει επισήμως στις 21 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες ενώ έως το τέλος του χρόνου προβλέπεται να έχει καθαριστεί η οδός Σταδίου, από την Ομόνοια έως την πλατεία Δικαιοσύνης, η υπόλοιπη Αθηνάς και το τμήμα της Ερμού που δεν είναι πεζοδρομημένο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ