Σαμαράς: Τεράστιες οι θυσίες του ελληνικού λαού αλλά όχι μάταιες - Η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και ευρωπαϊκή - iefimerida.gr

Σαμαράς: Τεράστιες οι θυσίες του ελληνικού λαού αλλά όχι μάταιες - Η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και ευρωπαϊκή

Σαμαράς: Τεράστιες οι θυσίες του ελληνικού λαού αλλά όχι μάταιες - Η επιτυχία τη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ενεργειακό, την οικονομία, το Κυπριακό αλλά και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της τρομοκρατίας στάθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού έλαβε από τον Αμερικανό πρόεδρο το μήνυμα που επιθυμούσε, ένα μήνυμα με παραλήπτη την Τρόικα και κυρίως το Βερολίνο που επιμένει στην εφαρμογή της λιτότητας τόνισε και αυτός ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Οσον αφορά την οικονομία έχουμε περάσει δύσκολα, οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες αλλά δεν θα γίνουν εις μάτην. Φυσικά θα κάνουμε ότι πρέπει να γίνει δομικά αλλά η έμφαση είναι στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι οι Ελληνες τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει πάνω από το 25% του ΑΕΠ τους. «Αν η Ελλάδα πετύχει, και θα πετύχει η επιτυχία θα είναι και Ευρωπαϊκή», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον κ. Ομπάμα, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεροποιηθεί «μέσα σε ένα αποσταθεροποιημένο περιβάλλον. Υπάρχουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παράνομη μετανάστευση, την τρομοκρατία και τις εσωτερικές αναταραχές στις γύρω χώρες».

Σαμαράς: Τεράστιες οι θυσίες του ελληνικού λαού αλλά όχι μάταιες - Η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και ευρωπαϊκή | iefimerida.gr 0

Σχετικά με το κυπριακό είπε ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας και θα συνεργαστούμε για αυτό, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι στη χώρα μας υπάρχουν τεράστια ενεργειακά αποθέματα, στο τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ. «Εμείς προσπαθούμε να ευθυγράμμισε τις συνέργειες συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», τόνισε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο έργο της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα, λαμβάνοντας το λόγο από τον κ. Ομπάμα χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχαν «πολύ καλή», τονίζοντας ότι «οι δυο λαοί μας είναι κάτι περισσότερο από σύμμαχοι όχι γιατί πολέμησαν μαζί για κάποιο σκοπό, αλλά γιατί υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η ανεξαρτησία».

Σαμαράς: Τεράστιες οι θυσίες του ελληνικού λαού αλλά όχι μάταιες - Η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και ευρωπαϊκή | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες:Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ