Ομπάμα: Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ομπάμα: Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση για την Ελλάδα

Ομπάμα: Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση για την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας με έμμεσο πλην σαφή αποδέκτη το Βερολίνο έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση».

Ο κ. Ομπάμα,ο οποίος χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για βαθιά φιλία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες και έκανε ειδική αναφορά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, η οποία, όπως είπε, έχει συμβάλει αποφασιστικά στην αμερικανική ζωή και εξέλιξη και στη συνέχεια έστειλε ένα σαφές μήνυμα κατά της πολιτικής σκληρής λιτότητας.

«Ολοι παρακολουθούμε την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές για να μειώσει το χρέος της. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι είναι δεσμευμένος να προχωρήσει, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μονοδιάστατα στη λιτότητα. Πρέπει εκτός από τη δημοσιονομική προσαγωγή να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας γιατί όπου υπάρχει εργασία, υπάρχει παραγωγικότητα και αυτές οι χώρες είναι πιο εύκολο να μειώσουν το χρέος τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση, χαιρετίζοντας τις «τολμηρές ενέργειες» για την «προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μείωσης του βάρους που φέρει η Ελλάδα», προκειμένου να «αποδεσμευτούν τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού λαού».

Επίσης επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της χώρας μας παρέχοντας βοήθεια και είπε ότι υπάρχει ισχυρή σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες, καθώς η Ελλάδα είναι εταίρος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και συνεργάζονται και στο στρατιωτικό σκέλος και σε θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Ομπάμα είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι σε μια περιοχή με προκλήσεις και δυσκολίες και μπορεί να παίξει σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο και να δώσει λύσεις στα προβλήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της Κύπρου. Ο Αμερικανός πρόεδρος, κλείνοντας την τοποθέτησή του έκανε λόγο για εξαιρετική συζήτηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

«Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να διασφαλίσει ότι ο ελληνικός λαός θα δει άκρη στο φως του τούνελ. Η Ελλάδα είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δεσμευόμενος ότι θα παραχωρήσει την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού έλαβε από τον Αμερικανό πρόεδρο το μήνυμα που επιθυμούσε, ένα μήνυμα με παραλήπτες την Τρόικα και το Βερολίνο, τόνισε και αυτός ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού ΕΔΩ).

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ