Ο Καμίνης θέλει να διώξει τους «Αγανακτισμένους» από το Σύνταγμα

Να σταματήσει η κατάληψη και να φύγουν οι σκηνές από την πλατεία Συντάγματος ζητά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε σημερινές δηλώσεις του στο MEGA (δείτε το βίντεο παρακάτω).

Στις δηλώσεις ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι σήμερα το απόγευμα θα έχει σύσκεψη για το θέμα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, παρόντος και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος και εκπρόσωποι «Αγανακτισμένων» - σκηνιτών της πλατείας Συντάγματος. Σήμερα ο δήμαρχος συναντήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με τον περιφερειάρχη Αττικής για να κάνουν μαζί περιοδεία σε κεντρικά σημεία και να υπογραμμίσουν από κοινού την ανάγκη για αποκατάσταση της καλής εικόνας του κέντρου της πόλης.

Οι επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιδιωχθεί αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υποστήριξαν πως τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί βελτίωση στη ζωή της πλατείας Θεάτρου και εστίασαν στην εικόνα της πλατείας Συντάγματος, «την κεντρικής πλατείας» της Αθήνας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η οποία δεν είναι και η καλύτερη με τους σκηνίτες «Αγανακτισμένους».

Επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συζήτηση με τους συμπολίτες μας, είπε ο κ. Καμίνης, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της άσχημης εικόνας της πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει συνδρομή για την αποκατάσταση της καλής εικόνας της πόλης.

Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε επιτίθεται εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ακολουθώντας την γνώριμη πλέον πολιτική του, ο κ. Καμίνης περνά από τη θέση της απόλυτης αφωνίας σε μια συντηρητική τοποθέτηση που στοχοποιεί απολύτως τους «αγανακτισμένους» πολίτες που ειρηνικά διαδηλώνουν με ποικιλομορφία, ένταση και πετυχαίνοντας νίκες τις τελευταίες 40 ημέρες. Δυστυχώς, κ. Δήμαρχος άλλη μία φορά συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος της Κυβέρνησης, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την τακτική της, και απομακρύνεται από τις αγωνίες και τις ανάγκες των Αθηναίων πολιτών.»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ