O ΣΕΠΟΑ στηρίζει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστιαση και μειώνει τις τιμές - iefimerida.gr

O ΣΕΠΟΑ στηρίζει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστιαση και μειώνει τις τιμές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Σ.ΕΠ.Ο.Α (Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης) ζητούσε την μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%, αφού η κρίση είχε αναγκάσει τους καταναλωτές να περιορίσουν τα έξοδα τους, δίνοντας έτσι ένα ηχηρό χτύπημα στην αγορά.

Ο Σ.ΕΠ.Ο.Α. από τότε δεσμευόταν πως τα μέλη του θα έριχναν τις τιμές τους με τη μείωση του ΦΠΑ χωρίς να χαμηλώσουν καθόλου το επίπεδο των υπηρεσιών που θα προσφέρουν στους πελάτες. Έτσι από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η πιλοτική εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση τα καταστήματα των αλυσίδων που εκπροσωπεί ο Σ.ΕΠ.Ο.Α ανακοίνωσαν πως «αλλάζουν» τιμοκαταλόγους και ρίχνουν τις τιμές. Αυτό τα κατέστησε αμέσως πρώτα στη λίστα των επιχειρήσεων που θα έπαιρναν το ειδικό σήμα, το οποίο πιστοποιεί τη μείωση των τιμών που συνεπάγεται η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ.

Ωστόσο ο Σ.ΕΠ.Ο.Α. δεν περιορίζεται μόνο στις ενέργειες των μελών του για μείωση των τιμών, αλλά ζητά και από τους καταναλωτές να σταθούν σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια και να επιλέγουν τα καταστήματα που έχουν το ειδικό σήμα «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, Εδώ μειώσαμε τις τιμές» και να κυρίως μην ξεχνούν να ζητάνε πάντα απόδειξη.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα επανέλθει και η νομιμότητα στην αγορά, ενώ το μέτρο θα στεφθεί με επιτυχία και η εφαρμογή του από πιλοτική θα υιοθετηθεί ως μόνιμη.

Με την σωστή εφαρμογή του μέτρου, η αγορά της εστίασης που έχει περάσει από σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια θα καταστεί και πάλι βιώσιμη, αφού όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και παράλληλα θα ανακάμψει ο τουρισμός, θέτοντας τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και προόδου.

O ΣΕΠΟΑ στηρίζει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστιαση και μειώνει τις τιμές | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ