Στάινμπρουκ: Πρόβλημα το «κούρεμα» - Ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους οι Γερμανοί βουλευτές - iefimerida.gr

Στάινμπρουκ: Πρόβλημα το «κούρεμα» - Ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους οι Γερμανοί βουλευτές

Στάινμπρουκ: Πρόβλημα το «κούρεμα» - Ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις γερμανικές εκλογές να πλησιάζουν, το ζήτημα του ελληνικού χρέους και ενός νέου «κουρέματος» αποτελεί μόνιμη ανησυχία των βουλευτών. Ο Πέερ Στάινμπρουκ εμφανίστηκε αρνητικός, τονίζοντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε πρόβλημα, ενώ Χριστιανοδημοκράτες αναφέρθηκαν σε εναλλακτικό σενάριο με παρόμοια αποτελέσματα.

Ενα ενδεχόμενο νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα δημιουργούσε προβλήματα στον επίσημο τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημείωσε ο βασικός αντίπαλος της Ανγκελα Μέρκελ στις εκλογές μιλώντας στο Reuters. Παράλληλα ο Πέερ Στάινμπρουκ άσκησε κριτική στον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για την υπόσχεση του να κρατήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Αυτή η κίνηση, όπως ανέφερε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, τοποθετεί τους αποταμιευτές σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς τα χρήματα τους χάνουν την αξία τους από την αύξηση του πληθωρισμού σε υψηλότερα επίπεδα από τα επιτόκια.

Στο μεταξύ, ο Μίκαελ Φουκς επεσήμανε πως η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να μειώσει το χρέος στα επίπεδα που προβλέπουν οι διεθνείς δανειστές, ακόμα και αν επιστρέψει η οικονομική ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο. «Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι αδύνατο να γίνει αυτό χωρίς μεγάλα άλματα στην ανάπτυξη», δήλωσε στο Bloomberg ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών.

«Πρέπει να δούμε τα μαθηματικά της περικοπής του χρέους κοντά στο 120%, ένα συν ένα μας κάνει δύο, όχι τρία», πρόσθεσε.

Για εναλλακτικό σχέδιο, με αποτέλεσμα αντίστοιχο του «κουρέματος» μίλησε ο Φρανκ Σέφλερ. «Εξαιτίας ορισμένων νομικών επιχειρημάτων δεν θα γίνει κανονικό κούρεμα, αλλά ένα τρίτο πρόγραμμα στο οποίο οι πληρωμές τόκων θα παγώσουν ή η Ελλάδα θα λάβει άμεση στήριξη», είπε το μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της γερμανικής Βουλής. «Δεν θα είναι κούρεμα, αλλά θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ