Τουλάχιστον πέντε σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στον Μαραθώνα - iefimerida.gr

Τουλάχιστον πέντε σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στον Μαραθώνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε σπίτια ολοσχερώς κατεστραμμένα άφησε πιίσω της η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μαραθώνα και πέρασε μέσα από τον οικισμό «Αύρα».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις φλόγες παραδόθηκαν πέντε σπίτια, ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και ενδεχομένως να ξεπερνά και τα 15.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται ακόμη στο σημείο και δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν το μέτωπο και να προλάβουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Επί τόπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 οχήματα ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Στο Μαραθώνα μετέβη, επίσης, και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν τόσο οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση όσο και το γεγονός ότι το μέτωπο δεν είναι ενιαίο.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε μετά από τροχαίο, όταν ένα τζιπ του λιμενικού χτύπησε σε μια κολόνα, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά η οποία σύντομα εξαπλώθηκε λόγω του δυνατού αέρα, αναφέρει το newsit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ