Δημοψήφισμα για να μειωθούν στους 200 οι βουλευτές μας - iefimerida.gr

Δημοψήφισμα για να μειωθούν στους 200 οι βουλευτές μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα, ακόμα κι αυτό της μείωσης του αριθμού των βουλευτών από τριακόσιοι που είναι σήμερα σε διακόσιους. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να τεθεί στη κρίση των πολιτών με δημοψήφισμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης: «τίποτα δεν είναι κλειστό», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο αριθμός των κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων στην χώρα μας είναι ίδιος με τον αριθμό των βουλευτών σε άλλες χώρες της Ευρώπης με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια των δημοψηφισμάτων θα είναι έτοιμο ως το τέλος Ιουλίου. Το νέο νομοθέτημα θα περιγράφει συνοπτικά ποια ζητήματα θα μπορούν να τίθενται στην κρίση του ελληνικού λαού με βάση και τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καστανίδης εμφανίστηκε συναινετικός για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, τονίζοντας ότι η σχετική συζήτηση και οι τελικές αποφάσεις δεν είναι σωστό να λαμβάνονται σε έκτακτες περιστάσεις.

Σε ότι αφορά το νέο εκλογικό σύστημα ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι δεν πρόκειται να έλθει σύντομα στη Βουλή. «Έχουμε χρόνο μπροστά μας», είπε και διατύπωσε το ερώτημα: «Θα πάμε σ΄ ένα νόμο με τη σύμπραξη των κομμάτων που θα ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής και θα ισχύσει άμεσα ή θα τον ψηφίσουμε με απλή πλειοψηφία για να εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ