Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο: Για 60 νεκρούς κάνει λόγο η κυβέρνηση, για 120 οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι - iefimerida.gr

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο: Για 60 νεκρούς κάνει λόγο η κυβέρνηση, για 120 οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο: Για 60 νεκρούς κάνει λόγο η κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των σφοδρών οδομαχιών που έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 65 νεκρούς, ενώ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μιλούν για 120 νεκρούς και 4.000 τραυματίες, καταγγέλλοντας πως οι υποστηρικτές τους δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Παράλληλα, ακόμη εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αλεξάνδρεια, ενώ ο περίπου 750 τραυματίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

H χώρα έχει χωριστεί σε δυο στρατόπεδα: Από τη μία οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του Καΐρου και από την άλλη ο στρατός και οσοι υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Κάιρο

Η ατμόσφαιρα στο Κάιρο παραμένει εκρηκτική. Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί είναι τα λεγόμενο ανταποκριτή του Αλ Ζαζίρα ο οποίος τόνισε πως «η ατμόσφαιρα είναι πολύ έντονη. Μοιάζει σαν οι ένοπλες δυνάμεις να είναι έτοιμες να διαλύσουν τις διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι».

Υπουργός Εσωτερικών Αιγύπτου: Οι συμμετέχοντες στην καθιστική διαμαρτυρία πρέπει να σκορπιστούν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου κατηγόρησε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους πως διογκώνουν εσκεμμένα τον αριθμό των νεκρών προκειμένου να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση. Παράλληλα, τόνισε πως οι δυνάμεις ασφαλείας δεν άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, αλλά από την άλλη πλευρά προειδοποίησε πως οι συμμετέχοντες στην καθιστική διαμαρτυρία θα πρέπει θα διαλυθούν γρήγορα, διαφορικά θα «σκορπιστούν». Ακόμη, τόνισε ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι προκάλεσαν ηθελημένα ένταση στην πόλη Νασρ ώστε «να κερδίσουν την συμπάθεια του κόσμου».

Καταδικάζει τη βία ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου

Ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι καταδίκασε την «υπερβολική χρήση βίας» μέσω Twitter. «Καταδικάζω την υπερβολική χρήση βίας και τους θανάτους και εργάζομαι σκληρά σε κάθε κατεύθυνση ώστε να σταματήσει η αντιπαράθεση με ειρηνικό τρόπο. Ο Θεός ας προστατεύσει την Αίγυπτο και να δείξει έλεος στα θύματα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ