Τα cocktails του παραδείσου! - iefimerida.gr

Τα cocktails του παραδείσου!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από χθες το βράδυ (31/3) ανακαλύψαμε που θα ξεκαλοκαιριάσουμε απολαμβάνοντας τα πιο θεϊκά cocktails της πόλης… Το μυστικό βρίσκεται στο 42 και το 42 βρίσκεται Κολοκοτρώνη 3 στην καρδιά της Αθήνας.

Γιατί 42; «Γιατί 42 είναι οι μοίρες στην κλίση του ουράνιου τόξου και σε αυτόν τον αριθμό κρύβονται όλες οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του σύμπαντος, σύμφωνα με το "Γυρίζοντας το Γαλαξία με Οτοστόπ"». Αυτά είπαν τα παιδιά του Baba Au Rum που έστησαν αυτό το νέο στέκι στην θέση του παλιού Cotton Club που βρίσκεται διακριτικά κρυμμένο στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη απέναντι από την Παλιά Βουλή. Το classic classy στυλ του χώρου (με το δέρμα και τις βαριές ξύλινες επενδύσεις στον τοίχο) διατηρήθηκε στο ακέραιο και μαζί με τις σικάτες καρό εμφανίσεις των bartenders σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο bar κάποιου πεντάστερου ιστορικού ξενοδοχείου. Μην φανταστείτε όμως ότι ο χώρος είναι τόσο ρετρό που μυρίζει ναφθαλίνη… Την κατάσταση σώζουν ο ultra hip κόσμος που το τίμησε από την πρώτη μέρα και η πολυχρωμία στα cocktails που δεσπόζουν σαν μικροί πλουμιστοί πρωταγωνιστές στην άκρη κάθε χεριού, σερβιρισμένα το καθένα στο σωστό του ποτήρι, όπως αρμόζει σε αυτούς τους αλκοολικούς σταρ. Χικ!

Ότι φτιάχνουν καλά cocktails το ξέραμε και από το Baba, αλλά εδώ νομίζω ότι οι mixologists στη μπάρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αν και την χάνουν λίγο την μπάλα όταν πλακώνει πολύς κόσμος (λογικό γιατί το καλό κοκτέιλ θέλει το χρόνο του για να παρασκευαστεί) …

Εμείς πάντως δοκιμάσαμε το Anonymous (γιατί είμαστε και low profile τύποι) ένα συνδυασμό τριών τζιν, με αγγούρι, δυόσμο και μαστίχα που συμπληρώνεται με Fever Tree τόνικ και celery bitters -αν είστε φαν του κλασικού τζιν & τόνικ τώρα θα ανακαλύψετε το νέο σας εθισμό. Εξαιρετικό ήταν και το Spicy Fashioned με λικέρ πικραμύγδαλο, τσίλι, μπαχαρικά και τεκίλα, αλλά εκεί που σκίρτησα ήταν όταν δοκίμασα μια γουλιά από το Pan Galactic Gargle Blaster (και μάλιστα την Athens edition του) με βότκα, λικέρ μαύρων σμέουρων, φράουλες, βασιλικό και λικέρ πορτοκαλιού. Η απόλυτη έκρηξη αρωμάτων στο στόμα!

Χαζέψτε τον πολύχρωμο κατάλογό του για να βρείτε και μερικές εξαιρετικές προτάσεις σε straight ποτά κάβας: όπως το παλαιωμένο(από το 1988) ρούμι Demerada -Enmore ή κάποια whiskey malts, αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε κρασί (από Ισπανία και Γαλλία), μπύρα (από Ρεθυμνιακή ξανθιά και μαύρη μέχρι την Estrella Doble Malta) και σαμπάνια.

Οι τιμές των cocktails κυμαίνονται στα €9-10, το ποτήρι κρασί και οι μπύρες στα € 5-6, ενώ τα πιο σπάνια αποστάγματα ξεκινούν από € 9 και φτάνουν τα € 17.

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα Τηλ.: 6948242455.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ