Εγκρίθηκε και το 22ο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης – Πέρασε η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών [έγγραφο] - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε και το 22ο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης – Πέρασε η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών [έγγραφο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To 22o και τελευταίο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των τεσσάρων δισ. ευρώ, δηλαδή η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, ώστε να μην εξαιρούνται από το μέτρο οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών, εγκρίθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.

Η εν λόγω τροπολογία ήταν μέσα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις», το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία. Το αξιοσημείωτο της ψηφοφορίας ήταν το «παρών» που δήλωσαν οι Νικήτας Κακλαμάνης και Χρήστος Κυριαζίδης. Μια κίνηση με πολιτικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού δεν υπήρχε ονομαστική ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη διάταξη.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, για να προλάβουν τυχόν παρόμοια μελλοντικά «κρούσματα» κομματικής απειθαρχίας έδειξε «κίτρινη κάρτα» στους δύο βουλευτές και προειδοποίησε πως όποιος δεν υπερψηφίζει τα νομοσχέδια θα διαγράφονται.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση της τροπολογίας «οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις περι υποχρεωτικής μετάταξης».

Η συγκεκριμένη ρύθμιση - που αφορά συνολικά 225 εκπαιδευτικούς - αποτέλεσε πρωτοβουλία με στόχο την ικανοποίηση των τελευταίων απαιτήσεων των δανειστών, καθώς τις προηγούμενες ημέτρες «πάγωσαν» την εκταμίευση της δόσης με το επιχείρημα ότι, από τους 4.200 υπαλλήλους που έπρεπε να βγουν σε διαθεσιμότητα, έλειπαν 80!

Κατά τα λοιπά, στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σημειώνεται ότι πλέον δεν εξαιρούνται από τη δυνατότητα υπαγωγής σε αυτήν οι οφειλέτες κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή, αλλά μόνο εκείνοι που κατά τον χρόνο της υπαγωγής, δεν έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Επίσης, αποδίδονται στις υπηρεσίες Σωμάτων Ασφαλείας οι κινητές μονάδες επιτήρησης που είχαν αγοραστεί στο πλαίσιο της προμήθειας του συστήματος C4I, ενώ παρέχεται η δυνατότητα καταβολής σε μία ή περισσότερες δόσεις της ετήσιας οικονομικής χορηγίας που δίδεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

Διαβάστε το νομοσχέδιο εδω

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ