Τρεις βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές - iefimerida.gr

Τρεις βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις νομοτεχνικές βελτιώσεις παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών».

Η πρώτη νομοτεχνική βελτίωση αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Όπως ανέφερε ο υπουργός τα μικρά καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. θα μπορούν να ανοίγουν με βάση τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών ή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Αθηναίων και Πειραιά στις αντίστοιχες περιοχές.

Μέσα σε ένα τρίμηνο ο αντιπεριφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να εκδώσει την απόφαση του. Αν δεν την εκδώσει, όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, θα προβλέπονται σχετικές κυρώσεις. Η δεύτερη νομοτεχνική ρύθμιση αφορά στο χώρο ευθύνης του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος μπορεί να αποφασίζει και για συγκεκριμένες περιοχές μέσα στο χώρο ευθύνης του.

Η τρίτη ρύθμιση που παρουσίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης αφορά στις τουριστικές περιοχές και το ωράριο που ισχύει. Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, "δεν αλλάζει κάτι με το ωράριο και υπάρχει η ελευθερία που έχουμε μέχρι σήμερα, η οποία συναντά και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ