Δωρεάν εισιτήρια σε 1.500 άνεργους δίνει η Λυρική για την Μαντάμα Μπαττερφλάι [βίντεο&εικόνες] - iefimerida.gr

Δωρεάν εισιτήρια σε 1.500 άνεργους δίνει η Λυρική για την Μαντάμα Μπαττερφλάι [βίντεο&εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η παράσταση για την οποία όλοι μιλάνε και ανυπομονούν, μετά και την ανοιχτή δοκιμή στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τώρα η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Πουτσίνι από τη Λυρική Σκηνή περιμένει 1.500 ανέργους για να παρακολουθήσουν δωρεάν τη γενική δοκιμή της παράστασης στο Ηρώδειο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λυρική στρέφει το βλέμμα της στους ανέργους. Στην προηγούμενη παράσταση του καλοκαιριού στο Ηρώδειο, τον Ιπτάμενο Ολλανδό, εφάρμοσε την ίδια πολιτική κατορθώνοντας να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Χαρακτηριστικά ανέφεραν – μεταξύ άλλων- ότι είναι ο πρώτος κρατικός φορέας πολιτισμού στην Ευρώπη που ασκεί τέτοια πολιτική.

Τα στοιχήματα που κερδίζονται πρέπει να συνεχίζονται και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η πολιτική εξωστρέφειας και κοινωνικής φροντίδας της Λυρικής, υπό τις οδηγίες του καλλιτεχνικού διευθυντή αλλά και αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη. Διότι προφανώς η Λυρική λειτουργεί με βάση συγκεκριμένο οργανωμένο και μακρόπνοο σχεδίο, χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μιας καύσης... Ουσιαστικά οικοδομεί μια νέα κουλτούρα προσφοράς, δράσης, ακόμα και ύπαρξης ενός πολιτιστικού φορέα. Μια κουλτούρα που ξεπερνά την οικονομική κρίση και ουσιαστικά σκιαγραφεί χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι κρατικοί φορείς του πολιτισμού. Φορείς επιδοτούμενοι που δεν μπορούν ναρκισσιστικά να αναλώνονται στην αυτοαναφορικότητα τους, αλλά οφείλουν να επιστρέφουν πολλά και πολλαπλά οφέλη στο κοινό. Να βγαίνουν από τα μάρμαρα και τα βελούδα των αιθουσών στο οδόστρωμα και στο χώμα των πόλεων και της επαρχίας. Να στρέφουν το βλέμμα στους οικονομικά αδύναμους όλο και πιο συχνά, όσο το υψηλό κοινό της τέχνης και της εκάστοτε εξουσίας αγκαλιάζει ασφυκτικά αυτούς τους φορείς.

Πώς θα πάρουν τα εισιτήρια οι άνεργοι

Ετσι, όπως ανακοινώθηκε, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει 1500 θέσεις δωρεάν σε ανέργους, στη Γενική Δοκιμή της όπερας του Πουτσίνι Μαντάμα Μπαττερφλάι η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 21.00. Η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Πουτσίνι, που θα παρουσιαστεί στις 27, 28, 30 & 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο, φέρει την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου Ούγκο ντε Άνα στη σκηνοθεσία και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Λ.Σ. Μύρωνα Μιχαηλίδη στη μουσική διεύθυνση.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και δελτίου ταυτότητας- θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59, 210 36 62 100) τις εξής ημέρες και ώρες:

Τρίτη 23 Ιουλίου: 12.00 – 21.00

Τετάρτη 24 Ιουλίου: 09.00 – 21.00

Πέμπτη 25 Ιουλίου: 09.00 – 13.00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ