«Ψαλίδι» στα βουλευτικά προνόμια για τα μάτια του κόσμου - iefimerida.gr

«Ψαλίδι» στα βουλευτικά προνόμια για τα μάτια του κόσμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιχειρώντας να βελτιώσει το κλίμα που υπάρχει στην κοινή γνώμη εναντίον των βουλευτών ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ετοιμάζεται να εισηγηθεί μείωση των βουλευτικών προνομίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου, ο κ. Πετσάλνικος θα προτείνει να αντικατασταθούν όλα τα βουλευτικά αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού με άλλα χαμηλότερου. Επίσης, οι περικοπές θα αφορούν στις αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές, έτσι ώστε το ποσό από 245 ευρώ που είναι σήμερα η αποζημίωση για κάθε συμμετοχή να πέσει κάτω από τα 200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μισθός των βουλευτών κυμαίνεται περίπου στα 6800 ευρώ ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν μια σειρά άλλων προνομίων που έχουν σχέση με τους συνεργάτες τους, τις τηλεφωνικές γραμμές, την ταχυδριμική ατέλεια, κλπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ