Bloomberg: «Ο Σόιμπλε ανοίγει την ''πόρτα'' στην Ελλάδα για διευκολύνσεις στο χρέος της»

Στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρεται το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, το οποίο υποστηρίζει πως «ο Σόιμπλε ανοίγει την ''πόρτα'' για περαιτέρω διευκολύνσεις στο ελληνικό χρέος, εάν η χώρα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, πως στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα μετά το 2009, ο Σόιμπλε επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για την προσπάθεια της, ωστόσο δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει «παράκαμψη στα μέτρα λιτότητας».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που του έγινε για μια περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το Bloomberg υποστηρίζει πως ο κ. Σόιμπλε αφήνει «ανοιχτή» την πιθανότητα, εάν η Ελλάδα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός αποκλείει το ενδεχόμενο «κουρέματος», καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν «καταστροφικό».

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας πως παρά τις υποστηρικτικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού, η Ελλάδα έχει «κολλήσει» όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας, έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα «έχει αυξηθεί και η ανασφάλεια σχετικά με την βιωσιμότητα του χρέους».

φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ