Περπάτημα: Για γρήγορο αδυνάτισμα και σμιλεμένο σώμα - iefimerida.gr

Περπάτημα: Για γρήγορο αδυνάτισμα και σμιλεμένο σώμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το περπάτημα, και ιδίως το γρήγορο, καίει αρκετές θερμίδες -όσο και το χαλαρό τρέξιμο- ενώ κουράζει πολύ λιγότερο και κάνει καλό στην καρδιά. Μέσα σε ένα μήνα το περπάτημα αρχίζει να ενισχύει τον μεταβολισμό, ενώ τονώνει ολόκληρο το σώμα.

Το καλύτερο και αποτελεσματικότερο είναι το περπάτημα 3 φορές την εβδομάδα σε απλό γρήγορο ρυθμό και σε ευθεία διαδρομή και δύο φορές σε ανηφορική διαδρομή ή σκάλες σε γρήγορο ρυθμό.

Ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 150 θερμίδες σε έναν απλό περίπατο διάρκειας 30 λεπτών. Οπότε, αν προσθέσετε 30 λεπτά χαλαρού περπατήματος στην καθημερινή σας ρουτίνα θα καίτε το μήνα ενέργεια που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από μισό κιλό λίπους. Βέβαια αν περπατάτε γρηγορότερα και περισσότερο θα κάψετε και παραπάνω θερμίδες.

Έτσι, για αποτελεσματικό αδυνάτισμα μόνο με περπάτημα θα πρέπει κάποιος να περπατάει τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα με γρήγορο ρυθμό. Πάντως δεν υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα στο αδυνάτισμα, ακόμα και με γρήγορο περπάτημα. Ενδεικτικά, περπάτημα μιας ώρας σε ανηφόρα αντιστοιχεί σε περίπου 420 θερμίδες (1 κιλό αντιστοιχεί σε περίπου 7500 θερμίδες).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ