Αυτόματα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στους δρόμους της Βρετανίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτόματα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στους δρόμους της Βρετανίας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία προσπάθεια να αποσυμφορήσουν τους πνιγμένους Βρετανικούς δρόμους, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνεργάστηκαν με τη Nissan, δημιουργώντας ένα αυτόματο όχημα που κινείται χωρίς οδηγό.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα Nissan Leaf το οποίο εξόπλισαν με κάμερες, ραντάρ, αισθητήρες λέιζερ και σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και είναι σε θέση να κινηθεί μόνο του στην πόλη.

Το όχημα δοκιμάστηκε σε ειδική πίστα, ωστόσο πρόσφατα πήρε την έγκριση από το Υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη του δοκιμή σε δημόσιο δρόμο με κανονική ροή αυτοκινήτων.

Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν σε αγροτικούς και ημιαστικούς δρόμους, με μικρή έως μέτρια κίνηση, και σε ημιαυτόνομη λειτουργία, δηλαδή θα επιβαίνει οδηγός ώστε να παρέμβει εάν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ