Spiegel: Οργή στην Αθήνα, ανακούφιση στο Βερολίνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Spiegel: Οργή στην Αθήνα, ανακούφιση στο Βερολίνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει τις μαζικές απολύσεις». Η ιστοσελίδα του Spiegel κάνει λόγο για ανακούφιση του Βερολίνου και κοσμεί το άρθρο με οκτώ εξαιρετικές, χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις της Τετάρτης στην Αθήνα.

Oργισμένες διαδηλώσεις στην Αθήνα, ανακούφιση στο Βερολίνο για την έγκριση από τη Βουλή του αμφιλεγόμενου πακέτου λιτότητας που ανοίγει τον δρόμο για την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, αναφέρει το δημοσίευμα και τονίζει ότι «η χρηματοδοτική συνδρομή για την υπερχρεωμένη χώρα μπορεί να συνεχίσει να ρέει».

«Η έγκριση της δέσμης νομοθετικών μέτρων με 107 άρθρα ήταν μία από τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου στην Αθήνα. Η τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα δώσει συνολικά περίπου 6,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του Ιουλίου», αναφέρεται.

Συνεχίζει ο συντάκτης:

«Στο Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας φέρνει ανακούφιση. Αν καταψηφίζονταν το πολυνομοσχέδιο, ολόκληρο το πρόγραμμα διάσωσης θα κινδύνευε. Εξάλλου, η Τρόικα είχε ζητήσει επανειλημμένα την μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και ο φόβος μιας ελληνικής χρεοκοπίας, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης, επέστρεψε σχεδόν ...εκδικητικά.

Ωστόσο, δύσκολα θα βλέπει κανείς μια αθόρυβη Αθήνα πλέον. Χιλιάδες Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν με μια πανεθνική γενική απεργία ενάντια στα σχέδια λιτότητας και αναμένονται νέες διαμαρτυρίες ενόψει της άφιξης Σόιμπλε στην Αθήνα».

Spiegel: Οργή στην Αθήνα, ανακούφιση στο Βερολίνο [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Spiegel: Οργή στην Αθήνα, ανακούφιση στο Βερολίνο [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Spiegel: Οργή στην Αθήνα, ανακούφιση στο Βερολίνο [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Spiegel: Οργή στην Αθήνα, ανακούφιση στο Βερολίνο [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Spiegel: Οργή στην Αθήνα, ανακούφιση στο Βερολίνο [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Spiegel: Οργή στην Αθήνα, ανακούφιση στο Βερολίνο [εικόνες]  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ