Tα αγάλματα της Αθήνας στο «χειρουργείο» - Εργασίες αποκατάστασης – Το lifting στον Κολοκοτρώνη - iefimerida.gr

Tα αγάλματα της Αθήνας στο «χειρουργείο» - Εργασίες αποκατάστασης – Το lifting στον Κολοκοτρώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέροχα γλυπτά της πόλης, με δικές τους καθαρά αθηναϊκές αφηγήσεις, έγιναν στόχος βανδάλων και πολιτών χωρίς αστική συνείδηση: χρωματίστηκαν, ακόμη και ακρωτηριάστηκαν. Τώρα με ιδιωτική πρωτοβουλία αρχίζει η αποκατάστασή τους.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Αlpha Bank να αποκαταστήσει μέρος των βανδαλισμένων αγαλμάτων στο Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων όλα τα ορειχάλκινα γλυπτά προς την Οθωνος και τη Γεωργίου Α΄ . Η δράση αποκατάστασης περιλαμβάνει τον έφιππο ανδριάντα του Κολοκοτρώνη στην Παλιά Βουλή, έργο του Τήνιου γλύπτη Λάζαρου Σώχου, ο οποίος έχει ήδη τυλιχθεί με ειδικό προστατευτικό ύφασμα προκειμένου να γίνουν οι εργασίες αποκατάστάσης, κυρίως στην μαρμάρινη βάση του.

Χαρακτηριστική περίπτωση βανδαλισμού είναι το ορειχάλκινο γλυπτό ελάφι κοντά στην είσοδο του Μετρό στην Οθωνος, το οποίο έχει βαφτεί από κάποιους πουά, με κίτρινες βούλες. Οι εργασίες στο συγκεκριμένο γλυπτό προχωρούν εντατικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ