Η ιστορία ενός Αφρικανού μετανάστη στο France24: «Είναι πολύ επικίνδυνο να είσαι ''μαύρος'' στην Αθήνα» - iefimerida.gr

Η ιστορία ενός Αφρικανού μετανάστη στο France24: «Είναι πολύ επικίνδυνο να είσαι ''μαύρος'' στην Αθήνα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την έξαρση του ρατσισμού στην Ελλάδα και την εξάπλωση της Χρυσής Αυγής αναφέρεται η ιστοσελίδα France24, στην οποία ένας μετανάστης από την Γουινέα ο Ομάρ Ντιαλό αφηγείται μια ρατσιστική επίθεση σε βάρος του από τέσσερα άτομα, καθώς και άλλα περιστατικά ρατσιστικής βίας τα οποία έχει δει να εκτυλίσσονται μπροστά του.

Ο Ομάρ Ντιαλό, υποστηρίζει πως έφυγε από την πατρίδα του την Γουινέα τον Σεπτέμβριο του 2009 μετά την σφαγή που έγινε σε ένα γήπεδο μετά από «επιδρομή» της αντιπολίτευσης. Ανάμεσα στους 157 νεκρούς ήταν και ο πατέρας του, ενώ ο ίδιος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Οταν αποφυλακίστηκε, γεμάτος φόβος για τη ζωή του αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Ελλάδα.

Ο 28χρονος Ντιαλό, ο οποίος έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο Κονακρι, ζει σύμφωνα με το France24 «σε μια γειτονιά στην Αθήνα γεμάτη από άδεια και καλυμμένα με γκράφιτι μαγαζιά τα οποία έχουν επιγραφές ''Ενοικιάζεται'' και ''Πωλείται'' στα παράθυρα». Γειτονιές στις οποίες σύμφωνα με το France24, «είναι πολύ επικίνδυνο να είσαι έγχρωμος».

Ο Ομάρ Ντιαλό, δηλώνει πως έχει πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης πρόσφτα, με αποτέλεσμα ένα χτύπημα στο κεφάλι του και αρκετά ράμματα. «Τέσσερις άνδρες με άρπαξαν στο δρόμο και ένας από αυτούς με χτύπησε με ένα αντικείμενο στο κεφάλι. Επεσα κάτω και άρχισαν να με χτυπούν. Οταν τελείωσαν έφυγα», δηλώνει ο ίδιος, ο οποίος μιλώντας γενικά για τον ρατσισμό στην Αθήνα υπογραμμίζει πως «υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν έχουμε το δικαίωμα πλέον να πάμε, ή εάν πάμε πάμε σε ομάδες». Σύμφωνα με τον νεαρό Αφρικανό, οι ρατσιστικές επιθέσεις βρίσκονται σε έξαρση μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο του 2012, όπου η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να νιώθουν «πολιτικά οχυρωμένοι», όπως υποστηρίζει.

Ωστόσο,την γνώμη του Ομάρ Ντιαλό περί έξαρσης των ρατσιστικών επιθέσεων συμμερίζεται και το France24, το οποίο φιλοξενεί της δηλώσεις ενός συνταξιούχου Γάλλου ο οποίος ζει στην Αθήνα εδώ και ένα χρόνο: «Είδα έναν νεαρό Πακιστανό να ξυλοκοπείται μπροστά μου από δύο ''γίγαντες'', οι οποίοι έτρεξαν όλο το λεωφορείο για τον πιάσουν και τον πέταξαν βίαια στον δρόμο. Δεν αντέδρασα γιατί φοβόμουν», υποστηρίζει.

Το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας πως η έξαρση του ρατσισμού είναι τόσο μεγάλη στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα να προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα, να είναι προσεκτικοί λόγω «μιας αύξησης στην παρενόχληση χωρίς λόγο και στις βίαιες επιθέσεις εναντίον ανθρώπων, οι οποίοι λόγω της επιδερμίδας τους θεωρούνται ξένοι μετανάστες» και προειδοποιεί κυρίως τους Αφρικανικής, Ασιατικής, Ισπανική ή Μεσανατολικης καταγωγής πολίτες των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ